Для деяких господинь приготування страв є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок. І якщо ви вже робили квашені помідори з часником і хріном або закрили на зиму кілька банок пікантних помідорів з кетчупом чилі, замаринуйте також зелені помідори кружальцями. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: томати зелені (1,7-1,8 кг), сіль (30 г), зерна гірчиці, чорний перець горошком, перець запашний горошком, лавровий лист, цибуля.
Інгредієнти для маринаду: вода (500 мл), цукор (150 г), оцет столовий 9% (100 мл), сіль (20 г), рослинна олія (40 г).
Приготування:
Для такої заготовки потрібно взяти маленькі банки по 300-500 мл. Стерилізуємо їх будь-яким зручним для вас способом: на пару в каструлі, мультиварці, мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою близько 10-15 хвилин.
Зелені помідори ретельно промиваємо у проточній воді та нарізаємо кружальцями. Викладаємо в глибоку миску, посипаємо сіллю та залишаємо на всю ніч (8-12 годин). Потім зціджуємо рідину, що утворилася.
Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо кружальцями.
На дно кожної баночки насипаємо по 0,5-1 ч. л. зерен гірчиці, по 1-2 горошини запашного перцю та чорного перцю. Потім викладаємо шарами помідори та цибулю.
За бажанням можна додати гілочку кропу, кілька скибочок солодкого перцю, а також покласти в кожну банку лавровий лист.
Тепер займемося приготуванням маринаду: воду кип'ятимо в каструлі, додаємо в неї сіль, цукор, ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Потім вливаємо рослинну олію, доводимо до кипіння, вливаємо оцет. Тримаємо на вогні 1-2 хвилини та знімаємо.
Заливаємо гарячий маринад у банки з помідорами та цибулею, прикриваємо, але не закручуємо кришками.
Готуємо велику каструлю для стерилізації, дно якої вистилаємо рушником або марлею. Ставимо в неї банки і заливаємо водою по плічка, чекаємо, поки закипить вода, потім стерилізуємо 15 хвилин.
Акуратно дістаємо банки, закриваємо кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо до повного остигання теплою ковдрою на добу, а потім прибираємо в льох до зими.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму солодкі мариновані помідори.
- Читайте також на theLime, як приготувати зелені помідори, начинені морквою і часником.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.