Лайм

Як закрити на зиму мариновані зелені помідори кружечками: простий рецепт

Спробуйте новий варіант закуски

Для деяких господинь приготування страв є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок. І якщо ви вже робили квашені помідори з часником і хріном або закрили на зиму кілька банок пікантних помідорів з кетчупом чилі, замаринуйте також зелені помідори кружальцями. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: томати зелені (1,7-1,8 кг), сіль (30 г), зерна гірчиці, чорний перець горошком, перець запашний горошком, лавровий лист, цибуля.

Інгредієнти для маринаду: вода (500 мл), цукор (150 г), оцет столовий 9% (100 мл), сіль (20 г), рослинна олія (40 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для такої заготовки потрібно взяти маленькі банки по 300-500 мл. Стерилізуємо їх будь-яким зручним для вас способом: на пару в каструлі, мультиварці, мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою близько 10-15 хвилин.

Зелені помідори ретельно промиваємо у проточній воді та нарізаємо кружальцями. Викладаємо в глибоку миску, посипаємо сіллю та залишаємо на всю ніч (8-12 годин). Потім зціджуємо рідину, що утворилася.

Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо кружальцями.

На дно кожної баночки насипаємо по 0,5-1 ч. л. зерен гірчиці, по 1-2 горошини запашного перцю та чорного перцю. Потім викладаємо шарами помідори та цибулю.

За бажанням можна додати гілочку кропу, кілька скибочок солодкого перцю, а також покласти в кожну банку лавровий лист.

Тепер займемося приготуванням маринаду: воду кип'ятимо в каструлі, додаємо в неї сіль, цукор, ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Потім вливаємо рослинну олію, доводимо до кипіння, вливаємо оцет. Тримаємо на вогні 1-2 хвилини та знімаємо.

Заливаємо гарячий маринад у банки з помідорами та цибулею, прикриваємо, але не закручуємо кришками.

Готуємо велику каструлю для стерилізації, дно якої вистилаємо рушником або марлею. Ставимо в неї банки і заливаємо водою по плічка, чекаємо, поки закипить вода, потім стерилізуємо 15 хвилин.

Акуратно дістаємо банки, закриваємо кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо до повного остигання теплою ковдрою на добу, а потім прибираємо в льох до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні