Лечо - класична страва угорської кухні, яка є досить поширеною в країнах Європи. Заготовка не має точної рецептури, оскільки кожен у своїй країні готує її по-різному. Ми вже розповідали, як зробити лечо з рисом, а цього разу поділимося рецептом цієї страви з додаванням баклажанів, перцю та квасолі.
Інгредієнти: 1,5 кг баклажанів, 1 кг білої квасолі, 1,5 кг помідорів, 0,5 кг солодкого перцю, 0,5 кг моркви, 200 г часнику, 70 г солі (2 ст. л. з невеликою гіркою, можна трохи більше - за смаком), 1,5 склянки цукру, 100 мл оцту 9%-го, 350 мл олії. Готового продукту із вказаних пропорцій у вас вийде близько 6 л.
Приготування: квасолю замочіть на одну ніч у воді, після чого її потрібно відварити до напівготовності. Часник подрібніть в блендері до стану кашки. Перець поріжте півкільцями, а баклажани - великими кубиками по 2-3 см (покращити смак заготовки можна за допомогою правильної підготовки баклажанів: після нарізання шматочки потрібно підсолити й залишити на 30 хвилин - це позбавить їх гіркоти. Потім промийте плоди у чистій воді).
Моркву наріжте соломкою. Помідори пропустіть через м'ясорубку та з'єднайте з подрібненим часником. У томатно-часникову масу додайте сіль, цукор, олію та доведіть все це до кипіння. Додайте у соус моркву й дайте розчину знову закипіти. Так само по черзі додавайте інші овочі (окрім квасолі), щоразу доводячи суміш до кипіння й перемішуючи. Варити все потрібно 20 хвилин на маленькому вогні. Останньою слід додавати квасолю. Влийте до неї оцет, перемішайте й варіть ще 20 хвилин, час від часу помішуючи.
Готове лечо розлийте в стерильні прогріті банки, закатайте, переверніть дном догори і вкутайте на 12 годин. Заготовку можна зберігати при кімнатній температурі.
- Дізнайтесь, як закрити на зиму болгарський перець в томатному соусі. Ароматна закуска порадує вас смаком.
- Також подивіться, як смачно заквасити капусту з морквою. Приготувати заготовку простіше простого.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.