Лайм

Швидкий та смачний варіант. Рецепт лечо на зиму з перцем і морквою

Зробити його зовсім нескладно

Лечо – класична страва угорської кухні, яка є досить поширеною в країнах Європи. Заготовка не має точної рецептури, оскільки кожна господиня у своїй країні готує її по-своєму. І якщо ви вже закрили декілька банок лечо з баклажанів, перцю та квасолі, цього разу приготуйте його з гострим перцем та морквою. theLime ділиться найпростішим рецептом.

Інгредієнти: солодкий болгарський перець (3 кг), томатний сік (3 л), морква (0,5 кг), часник (3 головки), гострий перець (1 шт.), рослинна олія (375 мл), цукор (250 г), сіль (1 ст. л.), оцет (3 ст. л.).

Приготування:

Всі овочі ретельно промиваємо у проточній воді від пилу та бруду.

Болгарський перець розрізаємо, очищаємо від насіння та білих прожилок, нарізаємо досить великим кубиком. Моркву очищаємо та тремо на великій терці.

Гострий перець теж очищаємо від насіння та ріжемо невеликими шматочками. Зазначимо, що перед нарізанням такого перцю необхідно одягнути рукавички, щоб не отримати опік.

Часник очищаємо від лушпиння і ріжемо дрібним кубиком або пропускаємо через прес.

У велику каструлю виливаємо томатний сік, а потім висипаємо натерту моркву, нарізані перці, подрібнений часник. Додаємо сіль, цукор, рослинну олію, оцет. Ставимо на вогонь і варимо приблизно 20 хвилин.

Тим часом необхідно підготувати банки та кришки. Для такої заготовки краще взяти невеликі банки по 0,5 л. Спочатку промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою або миючим засобом, потім стерилізуємо у мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води, ставимо в піч, вмикаємо найбільшу потужність і чекаємо 5-10 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 5-7 хвилин.

Розливаємо кипляче лечо в стерильні банки і герметично закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном і обгортаємо теплим пледом або ковдрою приблизно на добу (до повного остигання). Потім прибираємо у прохолодне темне місце до зими.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні