Лайм

Як закрити на зиму смачне лечо з помідорів та солодкого перцю: простий рецепт

Урізноманітніть своє меню

Лечо – класична страва угорської кухні, поширена у країнах Європи. Вона не має точної рецептури, але незмінною і обов'язковою є наявність трьох видів овочів: солодкого перцю, помідорів та цибулі. І якщо ви вже робили лечо з рисом, цього разу закрийте його на зиму з олією. theLime підготував перевірений рецепт.

Інгредієнти: помідори (3 кг), солодкий перець (4 кг), цибуля (0,5 кг), морква (0,5 кг), часник (3 великі зубчики), петрушка (1 пучок), гострий гіркий перець (за бажанням), цукор (250-300 г), сіль (2-2,5 ст. л.), чорний перець горошком (15 шт.), запашний перець (5 шт.), лавровий лист (6 шт.), рослинна олія (250 мл), оцет 9% (2-3 ст. л.).

Фото: instagram.com/cookingwithlove_18

Приготування:

Для такої заготовки знадобляться невеликі банки (по 0,5 л) – приблизно 13-14 штук.

Їх заздалегідь промиваємо у проточній воді з миючим засобом та харчовою содою, витираємо насухо. Потім стерилізуємо в мікрохвильовій печі: у кожну банку наливаємо трохи води, ставимо її в піч, вмикаємо найсильнішу потужність. Чекаємо 5 хвилин, потім акуратно виймаємо. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою приблизно 10-15 хвилин.

Усі овочі ретельно промиваємо під проточною водою, помідори пропускаємо через м'ясорубку. Перець нарізаємо великим кубиком, цибулю четвертинками, моркву тремо на великій терці.

Часник очищаємо від лушпиння, подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес. За бажанням до лечо можна додати гострий перець – очищаємо його від насіння, нарізаємо. Петрушку промиваємо у воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася волога, потім дрібно ріжемо.

У велику каструлю виливаємо подрібнені помідори, додаємо всі спеції, сіль, цукор, олію, часник, гострий перець. Ставимо на вогонь, чекаємо, поки закипить, потім додаємо моркву та цибулю. Проварюємо все разом 30-40 хвилин.

Додаємо болгарський перець і варимо ще хвилин 20. Наприкінці додаємо петрушку і оцет. Через 5 хвилин вимикаємо та розкладаємо лечо у стерильні банки.

Герметично закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо теплим пледом або ковдрою. Залишаємо до повного остигання за кімнатної температури, а потім прибираємо в темне прохолодне місце.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні