Лайм

Смачно і корисно в холодну погоду. Рецепт зігріваючого золотого молока з куркумою

Напій готується максимально просто

Золоте молоко – солодкий та ароматний напій, який розбавить низку чашок звичного чаю та кави. Приготувати його дуже просто, оскільки в його складі лише три основні компоненти: молоко, мед та куркума. Засіб особливо добре пити взимку та восени, адже він добре зігріває в холодну погоду.

Фото: unsplash.com

Щоб приготувати корисний напій, візьміть 2 столові ложки порошку куркуми, склянку води, молоко, мед. Імбир та корицю можна додати за смаком.

Приготування: робимо пасту, яку можна зберігати в холодильнику протягом місяця та додавати у молоко за потребою. Для цього з'єднайте в окремій ємності 2 столові ложки порошку куркуми, склянку води і мед, перемішайте і поставте на повільний вогонь. Після закипання варіть 5-7 хвилин, постійно при цьому помішуючи. У вас має вийти густа в'язка паста, яку потрібно перелити в скляну посудину, остудити і поставити в холодильник.

Щоб приготувати золоте молоко, чайну ложечку пасти розведіть у чашці гарячого молока. За бажання можна додати трохи кориці та імбир. Ви отримаєте смачний, корисний та ароматний напій, який зігріє у холодні осінні та зимові дні.

Фото: unsplash.com

Коли краще пити золоте молоко?

Послідовники аюрведи в Індії та інших країнах Південної Азії вірили, що молоко з куркумою, випите в різний час доби, по-різному впливає на організм. Вважалося, що якщо випити його вранці, воно дасть заряд енергії та сили, якщо випити таке молоко вдень – покращить апетит. Вечірнє вживання напою нібито заспокійливо впливало на нервову систему, зігрівало, покращувало сон.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Что делать с бледной рассадой перца и баклажанов: поможет простая подкормка

Бліда розсада перцю та баклажанів - у чому причина, чим підгодувати, щоб вона стала зеленою та міцною - поради городникам

Онігірі – рисові трикутнички з начинкою: блогерка показала, як приготувати кулінарну новинку

Як у домашніх умовах зробити рисові трикутники з консервованим лососем під назвою онігірі, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї  

Коли закладати картоплю на пророщування і як це робити: корисні поради городникам

Для чого потрібно закладати картоплю на пророщування, коли це робити, а також у яких умовах та в якій тарі пророщувати бульби