Лайм

5 гарячих напоїв на зиму, які підійдуть для Нового року та зігріють у холодну погоду

Відкрийте для себе нові смаки!

У зимові холоди можна зігрітися не тільки чаєм, кавою або справжнім гарячим шоколадом, є безліч інших напоїв. І щоб визначитися з вибором було максимально просто, ми підготували для вас кілька найсмачніших рецептів.

Ці напої стануть чудовим доповненням до вашої веселої вечірки або, навпаки, допоможуть прикрасити самотні вечори. Їхнє приготування не вимагатиме від вас особливих зусиль і багато часу. Починайте!

Чай латте з фініками

Головний плюс цього напою полягає в тому, що в ньому немає цукру, а фініки є натуральним підсолоджувачем. Чорний чай багатий на корисні антиоксиданти, які уповільнюють старіння, а імбир благотворно впливає на травлення.

Для приготування чаю латте нам знадобиться: молоко – 1/2 склянки, чай міцний чорний – 1 склянка , імбир подрібнений – 1/2 ч. л, кориця – 1/2 ч. л, кардамон – 1/4 ч. л, ванільний екстракт – 1/2 ч. л, фініки без кісточок – 2 шт, морська сіль – 1 щіпка, кленовий сироп або мед – 1 ст. л.

Для початку замочіть фініки в гарячій воді і дайте їм набрякнути, щоб потім їх подрібнити. Потім змішайте всі інгредієнти у блендері до однорідної маси – ваш напій готовий!

Фото: CNN

Гарячий шоколад із перцевою м'ятою

Перцева м'ята може стати справжньою знахідкою при зимових застудах та головних болях. Крім того, вона заспокійливо діє на шлунок і допомагає боротися зі нудотою.

Візьміть 1,5 склянки молока, 1,5 склянки вершків, 170 г темного шоколаду, 1 ст. л. цукру та 70 грам свіжої м'яти; збиті вершки додавайте за смаком.

Молоко, вершки, цукор та листя м'яти змішайте в ємності та поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, потім залиште масу на 10 хвилин для остигання. Процідіть напій, щоб прибрати звідти листя м'яти, додайте шоколад і поверніть на вогонь. Коли шоколад повністю розчиниться, знімайте ємність із плити. Збийте масу, що вийшла, до пінистої консистенції. Все готово, прикрасьте напій збитими вершками за бажанням.

Фото: CNN

Золоте молоко

Цей напій може забезпечити близько третини добової потреби людини в кальції, а куркума має потужну протизапальну та антиоксидантну дію.

Для приготування нам знадобляться: порошок куркуми – 1 ч.л, мелена кориця – 0,5 ч.л., порошок імбиру – половина ч.л., насіння кардамону, щіпка меленого чорного перцю, чайна ложка меду або кленового сиропу і стакан молока.

Усі інгредієнти змішайте в каструлі та поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння та залиште ще на кілька хвилин. Коли рідина стане приємного золотистого кольору, знімайте її з вогню. Процідіть через сито і дайте трохи охолонути. Потім насолоджуйтесь незабутнім смаком напою.

Фото: CNN

Матча латте

Відомо, що цей напій містить кофеїн і теанін, які допомагають зберігати пильність і зосередженість. Для приготування візьміть 80 млн. води, 1 ч. л. матча чаю, 150 грам мигдального молока та сито.

Просійте матчу через сито, залийте гарячою водою, поступово помішуючи. Збивайте рідину щонайменше 3 хвилини, щоб утворилася щільна пінка. Потім підігрійте молоко, але не доводьте до кипіння. Влийте молоко тонким струмком у чай.

Фото: CNN

Журавлинно-апельсиновий пунш

У журавлині є антоціани - сполуки, які допомагають зберігати шкіру гладкою та молодою якомога довше. Апельсини - чудове джерело вітаміну С, який укріплює імунну систему і може стати гарним помічником під час застуди.

Для приготування напою візьміть: 250 мл журавлинного соку, 250 мл апельсинового соку, 75 мл води, 1 ч. л. меленого імбиру, 1 ч. л. меленої кориці, 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха, цукор – за смаком.

У каструлі змішайте гранатовий, апельсиновий соки та воду. Додайте імбир, корицю та мускатний горіх і нагрійте рідину на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Дайте пуншу трохи охолонути і прикрасьте його часточкою апельсина за бажанням.

Фото: CNN

  • Дізнайтесь, як зробити смачний домашній глінтвейн. Цей напій допоможе вам розслабитися!
  • Також на theLime, що таке чай з бананів і які корисні властивості має цей напій. Для його приготування використовують як банани, так і їхні шкірки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці