Лайм

Підкреслює вік та втому: який колір волосся візуально робить жінку старшою

Дізнайтесь щось нове для себе

З роками наше волосся змінюється, стаючи більш сивим, сухим та тьмяним. Коли трапляється подібна ситуація, жінки намагаються її виправити та починають фарбувати волосся. Проте далеко не всім вдається зберегти свіжий та сяючий вигляд волосся, адже іноді, після невдалих експериментів краси, можна навпаки візуально додати собі віку.

Про те, як правильно доглядати за волоссям та запобігти ситуації, коли "волосся старить", розповів виданню Good Housekeeping Джек Говард - представник L’Oreal у Великій Британії, який працює у відомому лондонському салоні краси Paul Edmonds. Його думку також доповнили й інші експерти зі сфери краси.

Фото: Pinterest

Однобарвний колір

"Однобарвний колір може візуально додавати віку жінці, - каже фахівець. – Особливо це трапляється у ситуації, коли новою фарбою ви самостійно перекриваєте колір, який у вас був раніше". Він радить звернутися до колориста, який підбере вам фарбу, яка не буде виглядати тускло, а буде "багатовимірною" - на сонці волосся переливатиметься різними відтінками одного кольору.

Колір має виглядати природно

Ешлі Ходжес, креативна директорка салону Jamie Stevens, пояснює, що з віком колір нашої шкіри світлішає, і колишній колір волосся, який завжди вам пасував, стає заданто темним. Це значить, що варто обирати світліші відтінки улюбленого кольору.

"Переходьте до світлішого кольору волосся. Це дасть вам змогу виглядати молодше. У протилежному випадку намагання зберегти колір волосся "як раніше" може не підійти до вашого "нового" тону шкіри, що стане причиною того, що ви виглядатиме старше, - пояснює Ешлі. - Якщо ми втрачаємо пігмент у волоссі, ми також втрачаємо його в нашій шкірі. Це поступовий процес, тому наш колір волосся має відображати це".

Фото: Pinterest

За сивиною теж потрібен догляд

Якщо ж вам подобається ваша сивина, і ви не бажаєте приховувати її під фарбою, слід тонувати її у такому випадку. "Сиве волосся не має тону, тому вам потрібно зробити так, щоб воно не виглядало тьмяним і грубим", - каже Франческа Діксон, креативна колористка перукарні Hari's.

Окрім того, фахівці радять використовувати для фарбованого сивого волосся різноманітні засоби для відновлення: маски, олії для волосся, спеціальні шампуні та кондиціонери. Тоді вам вдасться підтримувати його у гарному, сяючому стані.

Занадто темне волосся навколо лінії росту волосся - це погано

"Додайте більш м’які, світлі тони та відтінки навколо обличчя, щоб підкреслити й "оживити" ваші очі. Занадто темний колір дасть абсолютно протилежний ефект, і ви будете виглядати дуже втомленими", - наголошує Джек Говард.

Ніяких різнокольорових пасм

Замість мелірування великих пасм волосся в стилі початку 2000-х Джек радить обирати балаяж – техніка фарбування, при якій фарба наноситься лише на необхідні окремі участки.

"Подивіться на будь-яку знаменитість сьогодні, і ви ніколи не побачите "фарбування смужками". У всіх є балаяж, тому що він з’являється саме в тому місці, якому потрібно, відростає природним чином, потребує значно меншого догляду і виглядає оновлено, а отже, молодо".

Фото: Pinterest

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво