Лайм

Що робити, якщо волосся як солома: 7 простих засобів, які зроблять його м'якшим

Навіть бюджетні засоби допоможуть повернути волоссю колишню красу

Кожна дівчина мріє про довгу, густу і блискучу гриву, проте незбалансоване харчування і дефіцит вітамінів, миття жорсткою водою, постійне використання фенів, утюжків та прасок, а також експерименти, наприклад, фарбування або освітлення, згодом призводить до того, що волосся стає схожим на солому. Як повернути йому блиск і м'якість за допомогою недорогих народних засобів, йдеться у повідомленні на сайті healthyhair.net.ua.

Фото: pinterest.com

Маски для волосся

1. Кращий засіб для зволоження сухого та пошкодженого волосся – це реп'яхова або касторова (рицинова) олія. Якщо їх немає, можна змішати соняшникову та обліпихову. Щоб зробити таку маску, достатньо нанести олію, рівномірно розподіливши її по всій поверхні волосся, а особливо на кінчиках. Зверху надягаємо шапочку для душу або целофановий пакет і махровий рушник. Залишаємо у такому вигляді приблизно на 2-3 години, а потім змиваємо маску великою кількістю води та шампунем. Бажано повторювати процедуру двічі на тиждень.

2. Чимало дівчат не раз чули, що пиво також допомагає повернути волоссю колишній блиск і життєву силу, відновлює сухі кінчики від деформації та запобігає появі лупи. Для приготування такої маски необхідно взяти склянку темного пива та додати до нього 1 ст. л. оливкової олії. Наносимо суміш на волосся на 20-30 хвилин, потім ретельно промиваємо.

3. Щоб усунути сухість та посічені кінчики, можна зробити яєчну маску. Для цього беремо 1 жовток, 2 ст. л. касторової олії, 1 ч. л. гліцерину та 1 ч. л. 6-відсоткового оцту. Змішуємо всі інгредієнти та наносимо на волосся на 40 хвилин, а потім змиваємо як завжди.

Ще один варіант яєчної маски – змішуємо 2 ст. л. кефіру та 2 ст. л. кунжутної або лляної олії, додаємо 1 жовток. Отриману масу рівномірно розподіляємо по всій довжині та залишаємо на 50 хвилин. Не забуваймо накрити голову рушником. Потім миємо голову з шампунем як завжди.

4. Для зволоження знебарвленого волосся можна зробити маску з 1 банана, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ч. л. меду та 1 жовтка. Наносимо на 20-30 хвилин, а потім ретельно промиваємо у теплій воді.

5. Також з проблемою жорсткого і посіченого волосся відмінно впорається мед. Його можна використовувати самостійно або змішавши з іншими компонентами. Перед приготуванням такої маски мед слід підігріти на водяній бані, щоб він став рідким.

6. Ще один ефективний засіб - алое. Для приготування більшості масок для волосся використовують м'якоть цієї рослини та її свіжовичавлений сік. Щоб зробити сік, потрібно відламати великий лист із нижньої частини. Промиваємо листок водою і розрізаємо навпіл, за допомогою чайної ложки відокремлюємо м'якоть від основи листка. Викладаємо м'якоть у марлю, скручуємо її, видавлюючи сік із м'якоті. Потім наносимо його на волосся самостійно або змішавши з іншими поживними компонентами та залишаємо на 30-40 хвилин.

Фото: pinterest.com

Ополіскування волосся

Щоб зволожити волосся, можна також обполіскувати його трав'яними зборами. Для приготування ефективного засобу для зволоження пасм можна використовувати як один вид цілющої трави, так і суміш із декількох варіантів. Найбільш корисні: календула, лаванда, липа, мати-й-мачуха, звіробій, шавлія, ромашка.

Як приготувати трав'яний відвар?

    1. Для волосся середньої довжини достатньо буде 1 л відвару. На 200 мл рідини потрібно взяти 2 ст. л. сухої трави.

    2. Беремо невелику каструлю, заливаємо траву гарячою водою та ставимо на плиту, проварюємо на середньому вогні приблизно 10-15 хвилин.

    3. Знімаємо з вогню та настоюємо під закритою кришкою приблизно 1 годину.

    4. Охолоджений трав'яний відвар проціджуємо і застосовуємо за призначенням.

Щоб покращити якість волосся також слід додати до свого раціону продукти з високим вмістом корисних жирів (горіхи, насіння, рибу, оливки, олії, авокадо), а також вітамінів А, В, С та Е.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни