Лайм

Як змінити колір волосся без фарби: 4 безвідмовних способи

Поекспериментуйте зі стилем без зайвих витрат

Щоб оновити колір волосся, не обов'язково купувати дорогу фарбу. Існують перевірені народні засоби, які допоможуть зробити це без зайвих витрат. Деякі з них здатні освітлити волосся на пару тонів, тоді як інші кардинально змінюють відтінок. Ділимося чотирма популярними рецептами, які можна випробувати на своїх пасмах.

Фото: Getty Images

Як пофарбувати волосся кавою

У дуже простому рецепті кавової фарби для волосся використовуються інгредієнти, які, напевно, є у вас вдома. Ви також можете використати чорний чай.

Змішайте 2 столові ложки оцту з чашкою міцної заварної кави або чорного чаю. Візьміть гребінець і з його допомогою нанесіть засіб на волосся, щоб воно було повністю вологим. Надягніть шапочку для душу або целофановий пакет і зачекайте 30 хвилин. Змийте теплою водою, але шампунь використовуйте не раніше ніж через 24 години після фарбування.

Домашня фарба для блондинок

Цей засіб із перекисом водню допоможе освітлити волосся на один-два тони. Воно найкраще працює на натуральному світлому, русявому і світло-каштановому волоссі. Брюнеток така домашня фарба може зробити рудими, тому перед нанесенням обов'язково зробіть тестове фарбування на невеликому пасмі волосся.

3 столові ложки перекису водню з'єднайте з 1 склянкою соди, щоб вийшла рідка паста. Розділіть волосся за допомогою гребеня і помістіть шматочок фольги під пасмо, що фарбується. Нанесіть пасту на волосся за допомогою пензля, загорніть фольгу її та залиште на 30-60 хвилин. Чим довше засіб залишається на волоссі, тим сильніше воно знебарвиться. Змийте після досягнення бажаного кольору, використовуючи шампунь та кондиціонер для волосся.

Саморобна фарба із плодів шипшини

Плоди шипшини - простий натуральний барвник, який надасть волоссю красивого мідного відтінку. 1 склянку плодів шипшини залийте половиною склянки води, доведіть до кипіння і на повільному вогні поваріть досить довго, щоб вийшов темний чай. Нанесіть суміш на волосся гребінцем, надягніть шапочку для душу і залиште на 60 хвилин. Промийте волосся водою, але не користуйтеся шампунем протягом 24 годин.

Фото: Getty Images

Яскраві кольори з харчових барвників

Фантазійні яскраві кольори в моді серед підлітків та деяких дорослих. Синій, зелений, фіолетовий та інші веселі відтінки можна отримати за допомогою харчового барвника. Майте на увазі, що якщо ваше волосся пористе або пошкоджене, ці кольори буде важко змити повністю.

Оберіть рідкий харчовий барвник улюбленого кольору, додайте у флакон з аплікатором близько 20 крапель і змішайте зі 100 мл шампуню. Струсіть флакон, щоб компоненти перемішалися, додайте 3 столові ложки води та знову перемішайте. Нанесіть на вологе волосся, надягніть шапочку для душу і залиште на 30-60 хвилин. Змийте суміш із волосся і обробіть його кондиціонером.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються