Лайм

Не буде ні плям, ні запаху: топ-5 способів освіжити кухонні рушники

Перевірені поколіннями лайфхаки для прання

Тримати кухонні рушники в ідеальній чистоті важко: ними витирають руки та продукти, беруть гарячі каструлі та сковорідки, протирають поверхні. Через це на рушниках з'являються стійкі плями, які не завжди піддаються навіть якісним порошкам. Добре, що існують перевірені народні способи освіжити рушники без зайвих витрат і зусиль.

Спосіб 1: прання з сіллю

Наповніть таз холодною водою та розчиніть у ній звичайну сіль (по 1 столовій ложці на літр води). Замочіть рушники приблизно на годину, після чого виперіть звичайним способом в машинці або вручну. Зникнуть навіть стійкі плями від соусів, чаю та кави.

Читайте по темі: Як випрати речі вручну без пральної машини: швидкий лайфхак.

Фото: Getty Images

Спосіб 2: замочування у мильній воді

Намочіть рушники, натріть їх звичайним господарським милом та покладіть на ніч у поліетиленовий пакет. Вранці виперіть рушники і добре їх прополоскайте. Такий спосіб допоможе вивести жирні плями навіть при ручному пранні без дорогого порошку.

Спосіб 3: прання з олією

Такий лайфхак може здатися дивним, адже рослинна олія залишає на тканині жирні плями. Однак цей спосіб прання неодноразово доводив свою ефективність. Секрет у тому, що олія допоможе розм'якшити забруднення, а решта мийних засобів легко його видалять.

Отже, наповніть таз гарячою водою (5 л), розчиніть у ньому півсклянки прального порошку та 2 ст. ложки олії. Замочіть у розчині кухонні рушники та залиште на 1-2 години. Коли вода в тазу повністю охолоне, прополоскайте рушники. Ви здивуєтеся, якими вони стали чистими.

Читайте по темі: Як освіжити одяг без прання та праски: топ-6 швидких лайфхаків.

Фото: Getty Images

Спосіб 4: прання з гірчицею

Усього одна пачка сухого гірчичного порошку допоможе освіжити пожовклі кухонні рушники. Розчиніть гірчицю у гарячій воді до конститенції сметани. Рушники намочіть і нанесіть засіб для чищення з гірчиці. Через пару годин можна випрати рушники або прокип'ятити їх із цією сумішшю. Від плям та жовтизни не залишиться і сліду.

Спосіб 5: мийний засіб для посуду проти плям

Хороший спосіб впоратися зі свіжими жирними плямами - нанести на них трохи рідини для миття посуду. Дайте засобу добре просочити волокна тканини, після чого виперіть рушник у машинці або вручну з порошком.

Новини партнерів

Читайте також

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми

Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень

Як у домашніх умовах приготувати вологу паску з двома видами тіста та шоколадною скоринкою, щоб здивувати своїх близьких на Великдень