Лайм

Як приготувати на Різдво традиційний узвар: простий рецепт

Смачний та корисний напій для всієї родини

Узвар, або компот із сухофруктів, - одна із 12 традиційних українських страв на Святвечір, які мають бути на столі напередодні Різдва. Цей напій можна готувати не тільки на різдвяні свята, а й під час сезонної застуди, оскільки він містить корисний вітамінний комплекс. theLime підібрав для вас простий рецепт узвару.

Інгредієнти: сушені яблука (250 г), сушені сливи (100 г), сушені груші (100 г), родзинки (50 г), сушена шипшина (30 г), кардамон (2 шт.), гвоздика (4 шт.), лимон (кілька часточок), мед (за смаком), вода (4 л).

Читайте також: Які страви обов'язково мають бути на столі у Святвечір і що вони означають.

Фото: Getty Images

Приготування:

Яблука, груші, сливи та шипшину добре промийте у теплій воді. Перекладіть в каструлю відповідного розміру, залийте холодною водою і поставте на маленький вогонь. Компот повинен довго закипати, щоб сухофрукти віддали свої смаки.

Коли узвар закипить, додайте родзинки, спеції і варіть на мінімальному вогні ще 7-10 хвилин. Після цього заправте медом, додайте часточки лимона.

Зніміть компот із сухофруктів із плити, укутайте теплим рушником і дайте настоятися. Все, смачний та корисний узвар готовий.

  • Раніше ми розповідали, як приготувати польську кутю із сюрпризом.
  • Читайте також на theLimе, як зварити узвар на Різдво: 3 смачні рецепти з сухофруктів.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні