Лайм

Як приготувати на Різдво традиційний узвар: простий рецепт

Смачний та корисний напій для всієї родини

Узвар, або компот із сухофруктів, - одна із 12 традиційних українських страв на Святвечір, які мають бути на столі напередодні Різдва. Цей напій можна готувати не тільки на різдвяні свята, а й під час сезонної застуди, оскільки він містить корисний вітамінний комплекс. theLime підібрав для вас простий рецепт узвару.

Інгредієнти: сушені яблука (250 г), сушені сливи (100 г), сушені груші (100 г), родзинки (50 г), сушена шипшина (30 г), кардамон (2 шт.), гвоздика (4 шт.), лимон (кілька часточок), мед (за смаком), вода (4 л).

Читайте також: Які страви обов'язково мають бути на столі у Святвечір і що вони означають.

Фото: Getty Images

Приготування:

Яблука, груші, сливи та шипшину добре промийте у теплій воді. Перекладіть в каструлю відповідного розміру, залийте холодною водою і поставте на маленький вогонь. Компот повинен довго закипати, щоб сухофрукти віддали свої смаки.

Коли узвар закипить, додайте родзинки, спеції і варіть на мінімальному вогні ще 7-10 хвилин. Після цього заправте медом, додайте часточки лимона.

Зніміть компот із сухофруктів із плити, укутайте теплим рушником і дайте настоятися. Все, смачний та корисний узвар готовий.

  • Раніше ми розповідали, як приготувати польську кутю із сюрпризом.
  • Читайте також на theLimе, як зварити узвар на Різдво: 3 смачні рецепти з сухофруктів.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами