Лайм

Як приготувати на Різдво традиційний узвар: простий рецепт

Смачний та корисний напій для всієї родини

Узвар, або компот із сухофруктів, - одна із 12 традиційних українських страв на Святвечір, які мають бути на столі напередодні Різдва. Цей напій можна готувати не тільки на різдвяні свята, а й під час сезонної застуди, оскільки він містить корисний вітамінний комплекс. theLime підібрав для вас простий рецепт узвару.

Інгредієнти: сушені яблука (250 г), сушені сливи (100 г), сушені груші (100 г), родзинки (50 г), сушена шипшина (30 г), кардамон (2 шт.), гвоздика (4 шт.), лимон (кілька часточок), мед (за смаком), вода (4 л).

Читайте також: Які страви обов'язково мають бути на столі у Святвечір і що вони означають.

Фото: Getty Images

Приготування:

Яблука, груші, сливи та шипшину добре промийте у теплій воді. Перекладіть в каструлю відповідного розміру, залийте холодною водою і поставте на маленький вогонь. Компот повинен довго закипати, щоб сухофрукти віддали свої смаки.

Коли узвар закипить, додайте родзинки, спеції і варіть на мінімальному вогні ще 7-10 хвилин. Після цього заправте медом, додайте часточки лимона.

Зніміть компот із сухофруктів із плити, укутайте теплим рушником і дайте настоятися. Все, смачний та корисний узвар готовий.

  • Раніше ми розповідали, як приготувати польську кутю із сюрпризом.
  • Читайте також на theLimе, як зварити узвар на Різдво: 3 смачні рецепти з сухофруктів.

Новини партнерів

Читайте також

Можна тримати до повного пожовтіння листя: коли краще викопувати тюльпани

Чому тюльпани не можна викопувати відразу після цвітіння, коли це необхідно робити, а також при якій температурі зберігати цибулини 

Уникайте цих візерунків: стилісти назвали принти, які надають віку

Стилісти розповіли, які принти в одязі візуально можуть зістарити образ – їх краще не обирати жінкам

Чому цибуля йде у стрілки і як вирішити цю проблему: правила догляду за рослиною

Через що цибуля може піти в стрілки, а також чому необхідно не забувати про регулярні поливи, коли рослина формує цибулини