Лайм

Як приготувати узвар на Різдво: 3 смачні рецепти із сухофруктів

Традиційний напій – обов'язковий атрибут свята

Після різдвяної куті другою за значимістю стравою в Святвечір вважається узвар - традиційний солодкий компот із сухофруктів та ягід.

Узвар здавна готували перед Різдвом та Хрещенням із сухих яблук, груш, слив, родзинок, вишень. Його слід заварювати, але не кип'ятити, тому напій доводять до кипіння і залишають настоюватися у великому термосі або під кришкою.

Займіться приготуванням узвару на Різдво за 6-8 годин до вечері. Зробити це можна за одним із смачних рецептів theLime.

Фото: pixabay.com

Традиційний узвар із медом

200 г сушених яблук, 200 г сушених груш, 50 г родзинок і 100 г чорносливу ретельно переберіть, покладіть у велику каструлю і залийте водою на 20-30 хвилин. Злийте воду, ще раз промийте сухофрукти.

Каструлю наповніть чистою водою для приготування узвару, покладіть сухофрукти в неї і доведіть до кипіння. Перш ніж прибрати узвар із вогню, додайте мед. Каструлю накрийте кришкою та залиште на 6-8 годин. Якщо напій здасться вам не надто солодким, додайте мед за смаком. Готовий різдвяний узвар можна додавати у пшеничну чи ячмінну кутю.

Узвар із свіжих яблук

Якщо вам не вдалося знайти яблучну сушку, але вдома є свіжі яблука, з них також можна приготувати узвар. Ідеально, якщо у вас знайдеться гілочка м'яти, яка зробить напій ще більш ароматним.

Наріжте часточками яблука, додайте м'яту і залийте окропом. Каструлю з напоєм укутайте ковдрою і дайте настоятися кілька годин. Також узвар можна заварювати у великому термосі. Напій процідіть, додайте мед, ще раз поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Перед подачею на різдвяний стіл остудіть узвар.

Фото: pixabay.com

Узвар із сушених яблук і груш з розмарином

Розмарин – ароматна рослина, яка вигідно підкреслює смак фруктів. Його кладуть у літні лимонади, але й у різдвяному узварі він стане оригінальним та доречним доповненням. Для приготування такого напою візьміть 500 г сухофруктів (яблука, чорнослив, груші), 3-4 гілочки свіжого розмарину та 3 ст. л. цукру.

Добре промийте сухофрукти, покладіть в каструлю з холодною водою, доведіть до кипіння, додайте цукор і зніміть з вогню. Розмарин додають гарячий узвар перед тим, як ви відправите його наполягати на 3-5 годин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників