Лайм

Як приготувати польську кутю з сюрпризом: рецепт на Різдво-2022

Побалуйте рідних символічною стравою

В цьому році перед багатьма українцями постала дилема – в який день святкувати Різдво Христове: як і раніше, тобто 7 січня, або ж 25 грудня з усім цивілізованим світом за новоюліанським календарем. І якщо ви вже визначилися і тепер у пошуках рецепта куті на Святвечір 24 грудня, радимо приготувати польську кутю із сюрпризом. theLime підібрав для вас простий рецепт, яким поділилися на сторінці befirst.official y соцмережі Instagram.

Інгредієнти: пшенична або перлова крупа (0,5 склянки), мак (150 г), мед (0,5 склянки), горіхи: волоські, лісові, фундук, мигдаль тощо (1 склянка), родзинки (0,5 склянки), цитрусові цукати (100 г), мигдальний ароматизатор (5 крапель), вершкове масло (1 ложка), яблука/груші (3 шт.), цукрова пудра (3 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Заливаємо крупу холодною водою та залишаємо приблизно на 1 годину. Потім промиваємо, знову заливаємо фільтрованою водою і варимо на слабкому вогні 40-50 хвилин.

У невелику ємність висипаємо мак і заливаємо окропом. Через 10 хвилин проціджуємо, висипаємо на пергаментний папір і промокуємо, щоб позбутися зайвої вологи. Готовий мак додаємо у варену кашу.

Горіхи необхідно заздалегідь очистити та порубати ножем. Цукати та родзинки теж заливаємо на 7-10 хвилин окропом, потім зливаємо його. Якщо цукати великі, подрібнюємо їх.

Додаємо в зварену крупу подрібнені горіхи, родзинки, цукати, мигдальний ароматизатор, олію чи масло та мед. Все ретельно перемішуємо.

Читайте також: Як приготувати класичну кутю на Різдво.

Яблука та груші промиваємо під проточною водою, зрізаємо верхівку яблука та вичищаємо середину. Грушу розрізаємо навпіл, очищаємо від насіння. Наповнюємо підготовлені фрукти пшеничною масою.

Викладаємо на деко, вистелене пергаментом, і випікаємо приблизно 50 хвилин при температурі 180°С. Потім дістаємо, даємо страві трохи охолонути і посипаємо цукровою пудрою.

Подаємо польську кутю до столу на Різдво 25 грудня та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину