В переддень Старого Нового року в Україні відзначають Маланку або Щедрий вечір. Традиційно 13 січня господині накривають пишний святковий стіл із різноманітними смаколиками. Раніше ми розповідали, як приготувати найпопулярнішу страву вечора – тушковану капусту з м'ясом, тепер поділимося рецептом лінивих вареників з картоплею.
Інгредієнти: картопля, крохмаль або борошно, сіль, перець чорний мелений, олія, цибуля ріпчаста, сало, бекон, шкварки (за бажанням).
Читайте на тему: Що приготувати на Щедрий вечір: 7 традиційних страв, які принесуть удачу.
Приготування:
Картоплю очистіть, розріжте навпіл (якщо велика - на чотири частини), перекладіть в каструлю, залийте холодною водою і поставте на плиту. Коли закипить, зніміть пінку та варіть до готовності. Потім воду злийте, картоплю потовчіть, посоліть, поперчіть і залиште остигати.
У ледь теплу картоплю поступово додайте борошно (крохмаль) і замісіть тісто. Не забивайте тісто борошном, воно має липнути до рук.
Читайте також: Що готують на Старий Новий рік: щедра кутя та обов'язкові страви.
Робочу поверхню припиліть борошном, візьміть частину тіста і скачайте його в джгутик, притрусіть борошном. Поріжте його на шматочки довжиною в палець. Те ж саме зробіть з тістом, що залишилося.
У чисту велику каструлю налийте води та доведіть до кипіння. У підсолену киплячу воду закиньте ліниві вареники, і варіть після вспливання приблизно 2-3 хвилини.
Готові вареники заправте засмажкою: обсмажте на сковороді цибулю і бекон (або сало) до золотисто-коричневого кольору. Подавайте до святкового столу.
- Раніше шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво дав 4 рецепти смачної куті на Щедрий вечір.
- Читайте також на theLime, що готувати на Щедрий вечір окрім багатої куті: топ-3 рецепта.