Лайм

Як приготувати на Щедрий вечір ліниві вареники з картоплею: традиційний рецепт

Смачна страва на святковий стіл

В переддень Старого Нового року в Україні відзначають Маланку або Щедрий вечір. Традиційно 13 січня господині накривають пишний святковий стіл із різноманітними смаколиками. Раніше ми розповідали, як приготувати найпопулярнішу страву вечора – тушковану капусту з м'ясом, тепер поділимося рецептом лінивих вареників з картоплею.

Інгредієнти: картопля, крохмаль або борошно, сіль, перець чорний мелений, олія, цибуля ріпчаста, сало, бекон, шкварки (за бажанням).

Читайте на тему: Що приготувати на Щедрий вечір: 7 традиційних страв, які принесуть удачу.

Фото: instagram.com/solomka_food

Приготування:

Картоплю очистіть, розріжте навпіл (якщо велика - на чотири частини), перекладіть в каструлю, залийте холодною водою і поставте на плиту. Коли закипить, зніміть пінку та варіть до готовності. Потім воду злийте, картоплю потовчіть, посоліть, поперчіть і залиште остигати.

У ледь теплу картоплю поступово додайте борошно (крохмаль) і замісіть тісто. Не забивайте тісто борошном, воно має липнути до рук.

Читайте також: Що готують на Старий Новий рік: щедра кутя та обов'язкові страви.

Робочу поверхню припиліть борошном, візьміть частину тіста і скачайте його в джгутик, притрусіть борошном. Поріжте його на шматочки довжиною в палець. Те ж саме зробіть з тістом, що залишилося.

У чисту велику каструлю налийте води та доведіть до кипіння. У підсолену киплячу воду закиньте ліниві вареники, і варіть після вспливання приблизно 2-3 хвилини.

Готові вареники заправте засмажкою: обсмажте на сковороді цибулю і бекон (або сало) до золотисто-коричневого кольору. Подавайте до святкового столу.

Фото: instagram.com/solomka_food

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати