13 січня в Україні відзначають Маланку або Щедрий вечір – народне та церковне свято напередодні Старого Нового року. Традиційно господині накривають пишний святковий стіл та збирають за ним усю свою родину. Окрім щедрої куті обов'язково готують страви з м'яса та овочів. theLime поділиться рецептом тушкованої капусти з куркою та копченою ковбасою.
Інгредієнти: квашена капуста (1 кг), куряче філе (300 г), ковбаса копчена (300 г), томатна паста (1 ст.л.), помідори (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), вода ( 200 мл), олія.
Читайте також: Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво дав 4 рецепти смачної куті на Щедрий вечір.
Приготування:
Куряче філе промийте, просушіть паперовим рушником, зріжте всі хрящики та прожилки. Наріжте невеликими шматочками.
Цибулину очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Якщо не любите, коли цибуля відчувається у страві, тоді подрібніть її. Вимитий помідор наріжте шматочками.
Візьміть сковороду, розігрійте і влийте олію. Злегка прогрійте і викладіть цибулю. Обсмажте до м'якості, потім додайте курку. Готуйте кілька хвилин, потім перекладіть помідори і тушкуйте до готовності філе.
Читайте також: Як приготувати тушковану квашену капусту з квасолею: бюджетний рецепт.
Далі додайте капусту. Перед тим, як закинути її в сковороду, обов'язково спробуйте. Якщо квашена капуста дуже кисла, то промийте її під холодною водою. Також можна відварити у воді протягом 15 хвилин.
Потім всипте томатну пасту та нарізану кубиками копчену ковбасу. Якщо використовуєте мисливські ковбаски, тоді зробіть кружечки.
Влийте воду і тушкуйте на слабкому вогні поки не випарується вся рідина. Все, тушкована капуста з м'ясом готова. Подавайте до столу та насолоджуйтесь смачним результатом.
- Раніше ми розповіли про 7 традиційних страв, які принесуть успіх, якщо їх приготувати на Щедрий вечір.
- Читайте також на theLime, як приготувати щедру кутю на Старий Новий рік.