Лайм

Як приготувати ліниві голубці на Щедрий вечір: простий рецепт до свята Маланки

Смачна та поживна страва нашвидкуруч

13 січня в Україні відзначають Маланку або Щедрий вечір. Традиційно господині накривають пишний святковий стіл із різноманітними частуваннями. Якщо немає часу готувати хитромудрі та складні страви, зробіть ліниві вареники з картоплею або ліниві голубці. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти для лінивих голубців: рис (100 г), м'ясний фарш (300 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), морква (1 шт.), капуста (невеликий качан), яйця (1 шт.), часник, сіль, перець.

Інгредієнти для заправки: сметана, паста томатна.

Читайте також: Що готують на Старий Новий рік: щедра кутя та обов'язкові страви.

Фото: Getty Images

Приготування:

Рис добре промийте, доки вода не стане прозорою. Відваріть майже до готовності.

Цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть. Очищену моркву натріть на великій тертці. Обсмажте овочі на сковороді з додаванням олії.

Капусту дрібно наріжте, перекладіть в тарілку і залийте окропом. Залишіть на 10 хвилин, щоб вона стала м'якшою. Потім злийте воду, капусту відіжміть.

Візьміть велику миску та з'єднайте всі підготовлені інгредієнти: рис, фарш, капусту та моркву з цибулею. Добре перемішайте. Якщо хочете більш м'яку консистенцію, розмішайте занурювальним блендером.

Читайте також: Найпопулярніша страва на Щедрий вечір - тушкована капуста з м'ясом: як її приготувати.

У цю масу додайте яйце, пропущений через прес часник (за смаком та бажанням), сіль та свіжомелений чорний перець. Сформуйте невеликі кульки.

Форму для запікання злегка змастіть олією і викладіть майбутні ліниві голубці.

Для заправки змішайте сметану з ложкою томатної пасти, додайте води та залийте в ємність із м'ясними кульками. Соус має повністю покривати голубці.

Поставте в розігріту до 190 градусів духовку і випікайте 60 хвилин. При подачі ліниві голубці можна посипати свіжою зеленню.

Фото: Getty Images

Новини партнерів

Читайте також

Стейк із молодої капусти – сезонна страва: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати стейк із молодої капусти з грибами та курячим філе, щоб урізноманітнити меню своєї родини  

Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати полуницю в білому або молочному шоколаді, щоб порадувати себе та своїх близьких оригінальним десертом

Що посіяти у травні і яке насіння краще використовувати: пам'ятка для городників

Які пряно-ароматичні культури можна посадити на городі в травні, а також яке насіння краще використовувати і як його правильно сіяти