13 січня в Україні відзначають Маланку або Щедрий вечір. Традиційно господині накривають пишний святковий стіл із різноманітними частуваннями. Якщо немає часу готувати хитромудрі та складні страви, зробіть ліниві вареники з картоплею або ліниві голубці. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти для лінивих голубців: рис (100 г), м'ясний фарш (300 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), морква (1 шт.), капуста (невеликий качан), яйця (1 шт.), часник, сіль, перець.
Інгредієнти для заправки: сметана, паста томатна.
Читайте також: Що готують на Старий Новий рік: щедра кутя та обов'язкові страви.
Приготування:
Рис добре промийте, доки вода не стане прозорою. Відваріть майже до готовності.
Цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть. Очищену моркву натріть на великій тертці. Обсмажте овочі на сковороді з додаванням олії.
Капусту дрібно наріжте, перекладіть в тарілку і залийте окропом. Залишіть на 10 хвилин, щоб вона стала м'якшою. Потім злийте воду, капусту відіжміть.
Візьміть велику миску та з'єднайте всі підготовлені інгредієнти: рис, фарш, капусту та моркву з цибулею. Добре перемішайте. Якщо хочете більш м'яку консистенцію, розмішайте занурювальним блендером.
Читайте також: Найпопулярніша страва на Щедрий вечір - тушкована капуста з м'ясом: як її приготувати.
У цю масу додайте яйце, пропущений через прес часник (за смаком та бажанням), сіль та свіжомелений чорний перець. Сформуйте невеликі кульки.
Форму для запікання злегка змастіть олією і викладіть майбутні ліниві голубці.
Для заправки змішайте сметану з ложкою томатної пасти, додайте води та залийте в ємність із м'ясними кульками. Соус має повністю покривати голубці.
Поставте в розігріту до 190 градусів духовку і випікайте 60 хвилин. При подачі ліниві голубці можна посипати свіжою зеленню.
- Раніше ми розповіли про 7 традиційних страв, які принесуть успіх, якщо їх приготувати на Щедрий вечір.
- Читайте також на theLime, що готувати на Щедрий вечір окрім багатої куті: топ-3 рецепта.