RU  UA

Lifestyle

Головні заборони в Тетянин день: від яких справ варто утриматися 25 січня

Дізнайтеся, що не можна робити цього дня

25 січня українці святкуватимуть Тетянин день – церковне свято, яке вшановує святу мученицю Тетяну. Вона жила в Римі за правління імператора Олександра Севера і віддала своє життя за християнство. Також цього дня жінки, які носять ім'я Тетяна, відзначатимуть іменини. Раніше ми розповідали, що потрібно знати про свято, які існують традиції в Україні, а також чому День ангела Тетяни не варто вважати Днем студентів. У цьому матеріалі поділимося основними заборонами свята.

Що не можна робити 25 січня

Тетянин день, як і всі значущі церковні свята, має свої заборони, яких віруючі намагаються дотримуватись. Нижче розповімо про головні заборони цього дня.

Фото: Getty Images

1. 25 січня не можна сумувати і впадати у відчай. Попри складні для України часи, важливо провести цей день в атмосфері радості та посмішок.

Читайте також: Тетянин день: яскраві вітання у віршах.

2. На відміну від більшості церковних свят, у Тетянин день можна займатися домашніми справами. Також важливо залучити до роботи всіх домочадців. Вважається, що в цей день має бути порядок в будинку, ніхто не повинен ухилятися від виконання побутових справ.

3. У Тетянин день не можна відмовляти у допомозі. Наші пращури вірили, що якщо проігнорувати прохання того, хто потребує, то в майбутньому можна самому опинитися в біді.

4. 25 січня категорично заборонені сварки та конфлікти, особливо, якщо вони відбуваються у родинному колі.

5. Ще одна заборона свята - не можна скупитися.

6. Дівчатам у Тетянин день не можна лінуватися і довго валятися у ліжку. Також заборонено ходити у старому та неохайному одязі. Вважається, що так можна накликати невдачі в особистому житті.

Читайте також

Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах

Как в домашних условиях приготовить клубнику в белом или молочном шоколаде, чтобы порадовать себя и своих близких оригинальным десертом

Що посіяти у травні і яке насіння краще використовувати: пам'ятка для городників

Какие пряно-ароматические культуры можно посадить на огороде в мае, а также какие семена лучше использовать и как их правильно сеять

Чим підживити полуницю під час і після цвітіння: поради досвідчених дачників

Какими минеральными и органическими удобрениями можно подкормить клубнику во время цветения и после него, а также как их применять