Лайм

Перевіряйте склад одягу: стилісти розкритикували 5 популярних тканин

Серед "аутсайдерів" опинився навіть натуральний льон

Одяг має бути не тільки візуально красивим, але також якісним, зносостійким і приємним до тіла. Саме тому під час шопінгу важливо звертати увагу на склад тканини. Деякі матеріали експерти критикують з міркувань зручності та естетики, інші – через складність догляду. Їхній список виданню Best Life надали стилісти Шукрафт Брандт, Мішель Вашингтон та Паола Фаріна.

Фото: Getty Images

Поліестер

Поліестер - синтетичний матеріал, який багато брендів використовують для створення міцних та доступних товарів. Однак насправді він є полімером. Поліестер не пропускає повітря та вловлює запахи тіла, які можуть зберігатися навіть після прання. Такі нитки мають тенденцію розтягуватися і скочуватися, особливо коли їх додають у трикотаж.

Район

Тканина район також відома під назвою "штучний шовк" або "віскозний шовк". Це напівсинтетичний матеріал, виготовлений з целюлози. Район легкий, має приємний блиск, але його часто не можна прати в машинці. Чим сильніший блиск цієї тканини, тим більше в її складі ниток поліестеру або ацетату. Враховуйте це, інакше навіть найлегша на вигляд блуза в спекотний день принесе вам масу дискомфорту.

Читайте також: 7 речей, які роблять образ дорожчим: їх варто мати у гардеробі.

Нейлон

Нейлон часто використовується у спортивному одязі, але для повсякденного носіння це поганий вибір. Оскільки синтетичний склад нейлону не пропускає повітря і легко утримує тепло, він може спричинити сильніше потовиділення.

Фото: pexels.com

Льон

Льон - натуральна тканина, яка користується великою популярністю навесні та влітку. Проте стилісти включили її до списку небажаних через складність у догляді. Якщо одяг з льону постійно не відпарювати, він виглядатиме м'ятим і неохайним. Деякі люди кажуть, що лляна тканина виглядає ще краще у м'ятому вигляді, але якщо ви не шанувальниця такого стилю, льону краще уникати.

Читайте також: Комірець білої сорочки пожовк: як позбутися плям підручними засобами.

Джерсі

Джерсі - це легкий трикотаж із бавовни, синтетики або суміші ниток. Зазвичай він виглядає досить м'яким і затишним, проте стилісти не надто його шанують. Справа в тому, що дуже м'які тканини мають тенденцію прилипати до тіла, підкреслюючи всі недоліки фігури. Замість них рекомендується обирати матеріали, які трохи краще тримають форму.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю