Лайм

Чому досвідчені господині не люблять прати речі в швидкому режимі: це варто знати

Запам'ятайте та розкажіть подрузі

Сучасне життя складно уявити без пральної машини, адже це та річ у будинку, якою ми користуємося чи не щодня, особливо якщо у сім'ї є маленькі діти чи домашні улюбленці. І якщо ви вже знаєте, як правильно відіпрати нижню білизну або яких простих правил слід дотримуватися перед тим, як покласти джинси в машинку, візьміть собі на замітку, чому режим швидкого прання підходить не для всіх речей. theLime вирішив докладніше розповісти вам про це.

Багато хто з нас припускається поширеної помилки – часто пере на швидкому режимі (він ще може називатися "експрес" або "міні"), який займає від 15 хвилин до 1 години. І, бажаючи заощадити час та електроенергію, господині отримують погано випрану білизну із залишками порошку. Цей режим передбачає швидке прання і лише один цикл полоскання, тому навіть при високій температурі він не гарантує, що плями відіпруться і на одязі не буде слідів від миючого засобу. Щоб отримати хоча б більш-менш задовільний результат, необхідно включати режим додаткового полоскання, і тоді про економію не йдеться.

Тому слід запам'ятати, що режим швидкого прання підходить для не дуже брудних речей чи білизни, наприклад, спортивної форми після тренування або кухонних рушників без серйозних плям.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Швидкий режим прання підходить не для всіх речей: коли не варто його вмикати.

Які ще існують режими прання?

Делікатне прання

Він підходить для речей, виготовлених з тонких тканин, а також із різним декором або вишивкою. Зазвичай перуть при невисокій температурі та на низьких обертах.

Бавовна

Це найпоширеніший режим прання, і його найчастіше використовують для постільної білизни з бавовни. Максимальна температура може досягати 95°С. Це чудовий режим, щоб добре випрати постільну білизну і позбутися всіх мікробів.

Синтетика

Цей режим підходить для прання всього, що зроблено не з натуральних тканин, наприклад, з поліаміду та поліестеру. Зазвичай температура води від 40 до 60°С. Можна якісно відпрати повсякденні речі.

Вовна

Це спеціальний режим для одягу із вовни. Прання при низькій температурі запобігає усадці та зміні форми речей. Слід врахувати, що для прання таких речей барабан слід завантажувати у 2, а то й у 3 рази менше за максимум.

Інтенсивне прання

Якщо необхідно випрати в машинці дуже брудну річ, і звичайний режим не впорається, слід вибрати інтенсивне прання. Якщо річ зроблена з щільної тканини, можна сміливо використовувати його.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Тренд весни 2023 - джинсові спідниці: Даша Квіткова продемонструвала модний фасон.
  2. Названі найбрудніші предмети на кухні, які потрібно ретельніше мити.
  3. Настій золи та мікроелементи: у чому замочити насіння для міцної розсади.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Максим Галкін відреагував на жахливий ракетний обстріл гіпермаркету в Харкові

Максим Галкін відреагував на обстріл Харкова. Артист висловив співчуття потерпілим

Мадонна "побила горшки" з коханим після року стосунків

Мадонна розірвала стосунки з молодим коханим. Причиною розриву став напружений робочий графік артистки

Український комік Віктор Розовий, який отримав важке поранення на фронті, вийшов на зв’язок

Військовий Віктор Розовий, який отримав важке поранення на фронті, показав свіже фото. Чоловік у колісному кріслі прогулювався разом зі своєю дружиною