Лайм

Як зробити герань квітучою і пишною: правила досвідчених садівників

Ці поради стануть у нагоді навесні та влітку

Підтримувати здоров'я, силу та цвітіння герані протягом всієї весни та літа нескладно. Всього кількох простих порад щодо догляду за квітами допоможуть вам зберегти їх у чудовому стані до самих заморозків. Ось що рекомендують експерти блогу садівників This is My Garden.

1. Сонце - найважливіше

Забезпечте герань великою кількістю сонячного світла - від 4 до 6 годин сонця на день творять із нею дива. Для рясного цвітіння рекомендується виставляти горщики на південну та західну сторону, де сонце затримується найдовше.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Що робити з нарцисами після цвітіння: правило, яке знають не всі.

2. Обрізайте зів'ялі квіти

Обрізка необхідна, щоб герань цвіла безперебійно. Видаляйте зів'ялі квіти і стебла, щоб зосередити енергію рослини на виробництві нових квітів.

3. Не вирощуйте у великих горщиках

При вирощуванні герані переконайтеся, що ваші горщики шириною не більше 20 см. Цей розмір вміщує достатньо ґрунту, аби рослина залишалася в доброму здоров'ї та давала більше квітів.

4. Регулярно видаляйте хворе та жовте листя

Регулярно видаляйте відмерле і пожовкле листя, щоб рослина не тільки виглядала охайно і красиво, але і не витрачала цінну енергію на їх живлення та лікування.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Як стимулювати повторне цвітіння орхідей: експерти поділилися досвідом.

5. Вносіть добрива з високим вмістом калію

Щоб герань довше цвіла, підживлюйте її сумішшю з високим вмістом калію. Ця речовина забезпечує рівномірне постачання поживних речовин до всіх частин рослини, сприяє фотосинтезу. Також у період вегетації кожні 4-5 тижнів вносьте універсальне рідке добриво, розведене на чверть його міцності.

6. Поливайте тільки тоді, коли грунт сухий

Не тримайте ґрунт постійно вологим, тому що герань більше страждає від перезволоження, аніж від сухості. Дотримуйтесь ключового правила поливу, коли верхній шар ґрунту здається трохи сухим на дотик. Також переконайтеся, що у контейнері є дренажні отвори.

Фото: pixabay.com

Раніше ми розповідали, як у квітні використовувати нашатирний спирт для підживлення часнику.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати мариновані печериці зі спеціями, щоб урізноманітнити меню своєї родини смачною закускою

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах