Лайм

Дріжджі - корисне підживлення для огірків: як приготувати розчин для поливу

Скористайтеся цим рецептом

Українці чекають травневого потепління, щоб почати висаджувати у відкритий ґрунт свою розсаду та насіння. Стосується це і огірків, сприятливі дні для роботи з якими – 1-2, 5-7, 12-15, 19-20, 23-24 та 27-28 травня.

Щоб огірки добре вкоренилися, росли міцними та здоровими, вони потребують підживлення. Один з найпопулярніших і найпростіших способів удобрити їх - поливати три рази на сезон розчином дріжджів та молока.

Фото: Getty Images

Добриво на основі дріжджів допоможе оживити ґрунт, створить хороші умови для розмноження корисних бактерій. Важливо внести цей природний стимулятор перед початком цвітіння огірків, щоб кущі були міцними та стійкими до хвороб.

Читайте також: Ростимуть будь-де: як вирощувати огірки в горщиках і контейнерах.

У літрі теплого молока розводимо 1 пакетик сухих дріжджів (живих потрібно вдвічі більше). Додаємо 1 столову ложку цукру, розмішуємо та залишаємо на кілька годин. Суміш молока та дріжджів розчиняємо в 10 л теплої води. На один кущ огірків піде приблизно 500 мл підгодівлі. Після цього можна присипати лунки сухим попелом, у якому міститься багато калію.

Для кореневого підживлення огірків можна трохи змінити склад суміші. У 2 л води кімнатної температури розведіть 20 г сухих дріжджів та 4 ст. ложки цукру. Настоюйте 1 день, влийте у 10-літрове відро теплої води та поливайте під корінь.

Якщо ви сіяли насіння огірків у ґрунт, підгодовувати їх дріжджами можна через 2-3 тижні після сходів.

Читайте також: Чим підгодувати цибулю, щоб не жовтіла: рецепти для поливу у квітні і травні.

Намагайтеся не переборщити з підживленням огірків дріжджами. Робіть це не частіше трьох разів на сезон, інакше кущ покриється великою кількістю зелені, а плодоносити буде гірше. Якщо ж ґрунт на вашій ділянці бідний, допомогти огіркам можна іншим способом. Наберіть півлітрову банку курячого посліду, розведіть у 10 л води та поливайте цією сумішшю огірки раз на тиждень. На кожен кущ витрачають не більше 500 мл підживлення.

Раніше ми публікували посівний календар на травень 2023 року. Дізнайтеся, коли садити картоплю, а коли – помідори.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються