Лайм

Натуральний народний метод захистить огірки від попелиці і павутинного кліща

Корисні поради для дачників

Серед шкідників найнебезпечнішими для огірків вважаються попелиця та павутинний кліщ. Для боротьби з ними досвідчені городники використовують відвари і настої рослин, які мають інсектицидні властивості, а також гірчичний та содовий розчин. Далі докладніше розповімо про два останні народні методи.

При перших ознаках появи попелиці або павутинного кліща необхідно зробити обробку, щоб не допустити поширення шкідників по рослинах. Вони досить швидко розмножуються і за короткий період можуть завдати шкоди або навіть знищити рослини. Для усунення шкідників застосовують нетоксичні засоби, такі як гірчиця, сода, молоко та олія.

Фото: pixabay.com

Чим обробити огірки від кліща та попелиці

У боротьбі із цими шкідниками допоможе гірчичний розчин. Щоб приготувати його, візьміть гірчичний порошок (100 г) і залийте окропом (3 л). Ретельно перемішайте і залиште настоюватися на 5-7 годин. Розчин періодично помішйте.

Читайте також: Жовтіє листя огірків: які народні засоби допоможуть врятувати їх від загибелі.

Коли гірчиця осяде на дно, акуратно злийте рідину в бак обприскувача, додайте рідке господарське мило (5 ст.л.), олію (3 ст.л.) і доведіть об'єм водою до 10 л.

Содовий розчин від попелиці, білокрилки та інших шкідників

Для приготування содового розчину вам знадобиться: сода (1 с.т.), олія (100 мл), рідке мило (100 мл), молоко (500 мл), мелений гіркий перець (1 ч.л.).

Обробка огірків содовим розчином проводиться в суху безвітряну погоду вранці або ввечері. Грунт має бути вологим. Для обприскування використовується садовий розпилювач, листя обробляються з обох боків. Для кращого результату варто виконати 2-3 процедури з інтервалом 3-5 днів.

Раніше ми розповідали, як захистити врожай від фітофтори та борошнистої роси.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину

Вершники Апокаліпсису вже мчать на болота: ясновидець Хорс розповів про перемогу України

Український характерник Хорс пророкує два місяці важких боїв, після яких Україна отримає перемогу, а Росія запросить перемир'я

Помідори жовтіють і сохнуть: як врятувати розсаду і знищити шкідників

Розсада помідорів у відкритому грунті може почати жовтіти і сохнути. Розповідаємо, чим врятувати рослини