Лайм

Як розтягнути светр після прання: в мережі порадили рятівний спосіб

Скористайтеся маленькою хитрістю

Після невдалого прання одяг може зіпсуватися і деформуватися, наприклад, зменшитися у розмірі. Що робити, якщо це трапилося з вашим улюбленим светром і як повернути його до "життя" - розповімо далі на сторінці.

Светри зазвичай виготовляють із вовни чи бавовни, тому ймовірність їхньої усадки залишається більш високою. Частіше за все це трапляється під впливом надмірної вологи, тепла та неправильного прання, пише видання Express. Як у такому разі виправити ситуацію, поділилася на своїй сторінці у TikTok користувачка Вайолет Вітчел.

Читайте також: Допоможуть колготки та кетчуп: як очистити кран на кухні та у ванній від вапняних плям.

Фото: unsplash.com

"Якщо ви випадково поклали улюблену річ до машинки та обрали режим гарячого прання, внаслідок чого вона сіла, скористайтеся моїм трюком - він допоможе відновити ваш одяг", - розповідає авторка.

Спершу потрібно зволожити випрану річ за допомогою ємкості з розпилювачем - це послабить волокна і зробить їх більш вразливими. Далі візьміть відпарювач, оберіть найвищий температурний режим і починайте працювати ним по поверхні виробу. Повільно рухайтесь зверху вниз вертикальними лініями. Повторюйте цей процес в усіх напрямках.

"Може здатися нерозумним обирати найвищий температурний режим, але, повірте мені, що це справді працює", - пояснює Вітчел.

Після докладених зусиль, через якийсь час ви зможете побачити, як светр справді збільшився у розмірі та повернувся до свого початкового стану. Повторюйте процес відпарювання до тих пір, поки це буде потрібно. Після закінчення добре струсіть одяг, щоб повністю закінчити всю роботу.

Читайте на тему: Як правильно прати теплі вовняні шкарпетки: багато людей порушують ці правила.

Одним із головних ключових аспектів у цьому методі є той факт, що потрібно працювати відпарювачем доволі швидко, аби одяг залишався якийсь час вологим та зміг розтягнутися.



Що робити, якщо раптом у вас не виявилося під рукою відпарювача?

Його можна замінити праскою. Для цього дотримуйтеся такого алгоритму дій: злегка намочіть річ у воді кімнатної температури, дайте воді стекти, після чого розкладіть одяг на горизонтальну поверхню та накрийте зверху бавовняним матеріалом.

Далі візьміть праску, оберіть максимальний режим температури і починайте акуратно відпарювати светр, рівномірно при цьому розтягуючи його з усіх боків. Повторюйте процес до повного висихання, як і в минулому випадку. Після закінчення процедури не забудьте струсити річ кількома легкими рухами.

  • Ці помилки роблять майже всі: дізнайтесь, які 10 предметів категорично заборонено викидати до каналізації.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок

Як у домашніх умовах зробити вафлі з кабачка з сиром та твердим сиром, щоб урізноманітнити меню своєї родини на сніданок  

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Як можна використовувати залишки черствої паски, яка залишилася після Великодня, які прості десерти можна з неї приготувати

Найкращі ідеї французького манікюру на короткі нігті: добірка фото

Які варіанти французького манікюру на короткі нігті зробити у 2024 році, щоб бути у тренді та виділятися із сірого натовпу