RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Ці помилки роблять майже всі: 10 предметів, які категорично заборонено викидати до каналізації

Експерти назвали список із десяти предметів та продуктів, які не можна викидати до каналізації.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Знадобиться звичайний рушник: корисні лайфхаки з прання та сушіння одягу

Рис, макарони

Забороняється викидати макарони і рис. Оскільки такі продукти можуть згодом набухнути і стати значно більшого розміру. Для того, що розчинилися у воді, необхідно більше часу, тому загрожує засмічення.

Шкаралупа з яєць

Навіть подрібнені маленькі шматочки шкаралупи з яєць можуть склеїтися з іншими, утворивши скупчення більшого розміру, які згодом неминуче призведуть до засмічення.

Борошно

Борошно може стати справжнім клейстером у каналізації. Якщо до такої суміші у трубі потрапляють інші складові, то рано чи пізно перетворяться на засмічення.

Ліки

Ліки не всі легкорозчинні, вони насичують собою воду і цим отруюють її. Фільтри для води здатні очистити її від різних опадів і мікроорганізмів, проте медикаменти у воді жодні фільтри не затримають.

Волосся

Волосся є найчастішою причиною засмічення труб у ванній кімнаті. Тому його краще викинути у відро для сміття і треба розчесатися перед тим, як піти в душ.

Наклейки з фруктів та банок

Наклейки навіть дуже маленькі обов'язково потрібно викидати у відро для сміття, а не дозволяти опинитися в каналізації. На них нанесений клей, і виготовлені з матеріалів, що не розчиняються у воді.

Будівельне сміття

Заборонено змивати будівельне сміття, навіть якщо це дрібні крихти чи камінці. Великі шматки утворюють засмічення, а дрібні осідають на них і на стінках труб.

Недопалки

Фільтри сигарети синтетичні, вони набухають і, що ще гірше, не розкладаються. У недопалку залишаються різні шкідливі речовини, такі як смоли та нікотин, які потрапляють в воду, отруюючи її.

Засоби гігієни

Жіночі засоби гігієни створені для того, щоб вбирати вологу, тому у воді можуть утворити велике засмічення.

Раніше "Апостроф" розповідав про ефективні лайфхаки, які допоможуть вивести плями від ягід з одягу без шкоди для тканини.

  • Вас також може зацікавити:

Почорніла алюмінієва каструля: домашні засоби, які повернуть їй новий вигляд

Хто б міг подумати: 5 несподіваних лайфхаків, які спростять вам життя

Як швидко і легко помити посуд після святкового застілля: прості лайфхаки