Лайм

Чому одяг псується під час прання: експерт назвав поширені помилки

Перевірте себе та розкажіть близьким

Сучасне життя складно уявити без пральної машини, адже це та річ у будинку, якою ми користуємося чи не щодня, особливо якщо у сім'ї є маленькі діти чи домашні улюбленці. І якщо ви вже знаєте, чому швидкий режим підходить не для всіх речей, візьміть на замітку поширені помилки, через які речі псуються під час прання. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Своєю думкою у коментарі Express.co.uk поділився Деян Димитров, генеральний директор Laundryheap.

Читайте також: Чому речі після прання погано пахнуть: поширені помилки, яких варто уникати.

Фото: pixabay.com

Чому одяг псується під час прання в пральній машинці?

1. Невеликі предмети (монети, навушники, ключі, серветки), які господині часто забувають дістати з кишень, легко потрапляють у барабан пральної машини. На високих швидкостях під час обертання вони можуть пошкодити речі з делікатних тканин.

2. Важливо завжди перевіряти етикетку з вказівками щодо догляду перед тим, як покласти в пральну машину багато різних речей, оскільки це може призвести до пошкодження одягу. Наприклад, шерсть і шовк краще прати за температури 30°С у делікатному режимі, їх не можна прасувати або поміщати в сушильну машину.

"Якщо будете дотримуватися інструкцій на етикетці, ви зможете ефективно прати білизну та зберігати одяг у первозданному стані", - зазначив Деян Димитров.

Читайте також: Як часто потрібно прати рушники для обличчя, рук та тіла: експерт дала відповідь.

3. Перед тим, як відправити одяг у машину, рукави та штанини не повинні бути заправлені всередину, щоб вони не заплуталися в інших предметах одягу, не терлися, створюючи пошкодження поверхні у певній області.

4. Багато господинь забувають застебнути гудзики, блискавки та застібки на одязі перед пранням. Це потрібно зробити, щоб не пошкодити інші матеріали в машинці.

5. Джинсові речі потрібно прати навиворіт.

"Прання джинсових речей навиворіт, особливо джинсів, запобігатиме швидкому вицвітанню та захистить поверхні інших предметів одягу під час прання від пошкоджень через тертя", - підкреслив Димитров.

Також навиворіт слід вивертати одяг, на якому є якісь графічні відбитки, щоб запобігти розтріскуванню та вицвітанню надрукованих малюнків.

Читайте також: Поширена проблема: чому порошок залишається у відсіку пральної машини і не вимивається.

6. Важливо сортувати речі та одяг, а не прати все в одному циклі.

Обов'язково завжди періть окремо одяг, рушники та простирадла, перевіряйте етикетку.

Додавання різних тканин в один цикл може призвести до того, що одяг накопичуватиметься і утворюватиме катишки по всьому виробу.

Деян зазначив: "Маленькі предмети одягу також можуть застрягати або загортатися у великі предмети (наприклад, підковдри або наволочки), що може перешкодити правильному пранню білизни".

7. Необхідно дотримуватись оптимального завантаження, щоб максимально ефективно використовувати кожен цикл прання та уникнути непотрібного пошкодження одягу.

Переповнення прального барабана призведе до того, що одяг буде очищений не так ефективно, оскільки завантаження занадто великої кількості речей в одне прання також може пошкодити волокна різних тканин.

"Я б рекомендував наповнювати барабан так, щоб він був заповнений на три чверті - це дозволить вам випрати багато одягу і забезпечити достатньо місця для циркуляції води та правильного очищення білизни. Переконайтеся, що ваша рука може поміститися всередині барабана і повернути його на 90 градусів" , – зазначив експерт.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як почистити шкіряну куртку, щоб вона виглядала новішою: практичні поради.
  2. При якій температурі прати рушники, щоб вони були м'якими та пухнастими.
  3. Простий засіб знищить бактерії і запах у пральній машині без хімії – він завжди під рукою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття