Лайм

Популярний лайфхак для очищення лобового скла від льоду може серйозно його пошкодити

Чому цей метод краще не використовувати

Перепади температури, сніг та морози завдають чимало клопоту власникам авто. Одна з них полягає у щоденному очищенні лобового скла від льоду. Нагрів скла зсередини - найвірніший спосіб прибрати лід, проте він вимагає часу. У пошуках швидких методів у соцмережах можна зустріти чимало порад, у тому числі популярний лайфхак з пакетом води. Він пропонує автомобілістам наповнити зіп-пакет гарячою водою і провести їм по обмерзлій машині.

Як виявилось, цей спосіб розморожування скла може пошкодити ваш автомобіль. Автоексперт Тім Роді з Motorpoint розповів виданню Express.co.uk, що метод з пакетом може призвести до неприємних наслідків, навіть якщо вода в ньому не дуже гаряча. Це пов'язано з тим, що різка зміна температури сприяє швидкому розширенню скла, через що воно може тріснути.

Читайте також: Розбавляти не можна: що робити, якщо замерзла рідина для омивання скла.

Фото: Getty Images

"Одна з порад, яку я зустрічаю всюди, - наповнити пакет водою і провести ним по машині, щоб прибрати лід, що утворився за ніч. Хоча це може здатися гарною ідеєю, я б не радив її пробувати. Ви не лише ризикуєте обпектися, якщо пакет порветься, але й від різкої зміни температури може тріснути лобове скло – навіть якщо просто використати теплу воду з-під крана", – пояснив автомобільний експерт.

Ще один мінус цього методу – вода на лобовому склі може замерзнути, якщо автомобіль буде недостатньо прогрітий. Крім цього, волога, що потрапила на двірники, може призвести до їхнього замерзання і вони не зможуть виконувати свою функцію.

Метод з пакетом розкритикували й експерти компанії Windscreen Wipers. "Гаряча вода, навіть у пакеті, може призвести до пошкоджень та невеликих тріщин на склі, які можуть бути непомітними, поки не стане надто пізно", - сказали вони.

Раніше експерт поділився лайфхаком, як захистити лобове скло автомобіля від замерзання.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею