Лайм

Водіїв закликали ніколи не використовувати цей метод проти льоду на лобовому склі

Цієї помилки припускаються часто

Хоча синоптики поки що не бачать загрозливих "мінусів" в Україні, готуватися до морозів слід заздалегідь. Багато водіїв вже змінюють гуму на зимову, щоб уникнути проблем під час сльоти та зледеніння асфальту. Також автовласникам нагадують про інші правила зимового догляду за машиною.

Автомобільний експерт Сем Шіен розповів виданню Express.co.uk, який популярний лайфхак для очищення обледенілого лобового стекла не варто використовувати.

Читайте також: Трюк із пакетом допоможе очистити лобове скло від інею та льоду за лічені секунди.

Фото: Getty Images

"Обливання гарячою водою замороженого лобового скла може призвести до появи тріщин, а використання компакт-диска або кредитної картки для його очищення може подряпати поверхню або пошкодити ущільнювачі навколо вікон, - попередив він. - Натомість використовуйте скребок та антилід".

Якщо мороз сильний, то при контакті з гарячою або навіть теплою водою скло швидко розширюється, а потім так само швидко стискається від холоду. Через це воно може тріснути, особливо якщо на ньому вже були невеликі сколи або тріщини.

Ось покрокове керівництво, як ефективно видалити лід із лобового скла автомобіля:

Крок 1. Увімкніть двигун автомобіля і дайте йому попрацювати на холостому ходу. Це дозволяє прогріти салон і трохи розтопити лід на лобовому склі.

Крок 2. У поєднанні з обігрівачем увімкніть кондиціонер. У холодну погоду це може бути нелогічним, але кондиціонер допомагає видаляти вологу з повітря, прискорюючи процес розмерзання.

Читайте також: Експерт поділився лайфхаком, як захистити лобове скло автомобіля від замерзання.

Крок 3. Поки обігрівач та кондиціонер працюють, використовуйте шкребок для льоду або пластикову лопатку, щоб акуратно видалити розм'якшений лід із зовнішнього боку лобового скла. Не використовуйте металеві шкребки, оскільки вони можуть пошкодити скло.

Фото: Getty Images

Крок 4. Спрей-антилід можна розпорошувати на лобове скло, щоб прискорити процес танення. Ви можете придбати комерційні засоби або приготувати власну суміш із двох частин медичного спирту та однієї частини води.

Крок 5. Щоб запобігти утворенню льоду в нічний час, ви можете накрити лобове скло складеним простирадлом, картоном або спеціальною кришкою. Це заощадить вам час та сили вранці. Перш ніж припаркувати машину на ніч, ви можете нанести на лобове скло наявний у продажу антилід або приготувати розчин з води та оцту. Він може допомогти запобігти утворенню льоду.

Цікаві новини для вас:

Чим протирати лобове скло автомобіля, щоб воно не запотіло: простий лайфхак.

Про це знають не всі водії: дієві лайфхаки для зменшення витрат палива.

Як перевірити авто перед зимою: шість простих порад водіям.

Новини партнерів

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу