Лайм

Як часто потрібно прати зимову шапку: один раз на сезон – недостатньо

Робити це необхідно як мінімум раз на місяць

У досвідчених господинь є свої, перевірені часом способи справлятися із забрудненнями на тих чи інших речах. І якщо ви знаєте, як почистити брудні рукави зимової куртки без прання, візьміть собі на замітку, як часто потрібно прати зимову шапку. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Читайте також: Як швидко почистити брудний комір куртки, щоб не прати її повністю: прості лайфхаки.

Багато хто з нас знає, що нижню білизну, бюстгальтери, шкарпетки або футболки потрібно прати набагато частіше через те, що вони безпосередньо контактують з тілом. У той же час визначити, коли прати зимову шапку, буває складно. Вона не перебуває у постійному контакті з вашою шкірою (крім чола), тому досить проблематично зрозуміти, наскільки вона брудна.

Фото: pixabay.com

На думку експертів, шапки слід прати не рідше одного разу на місяць. А якщо ви носите шапку буквально щодня або наносите макіяж на обличчя щоразу, коли одягаєте шапку, то раз на тиждень було б гігієнічніше.

Читайте також: Як модно одягатися взимку: добірка трендових образів у холодну та сніжну погоду.

Згідно з довідником Real Simple "Коли прати: зимове видання", шапки, рукавички та шарфи слід прати 3-5 разів за сезон. Корінн Фіппс, засновниця консалтингової фірми з гардеробу із Сан-Франциско Urban Darling, розповіла Real Simple: "Подумайте про шкірне сало на обличчі, макіяж і парфумерію, а також про мікроби".

Фахівець із волокна з Procter and Gamble Елейн Селла вважає, що зимові шапки необхідно прати кожні кілька тижнів.

Меган Густашоу, яка пише для GQ, розповідає читачам: "Не забувайте прати зимові шапки, шарфи і рукавички приблизно раз на місяць у холодну пору року. Просто подумайте, у яких місцях вони побували, і ви зрозумієте цю необхідність".

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як правильно прати спідню білизну, щоб не було запаху та плям: 7 важливих зауважень.
  2. Простий кухонний засіб ідеально відпере білі шкарпетки: розумний лайфхак.
  3. Як довго можна користуватися однією губкою для ванни: експерт здивував відповіддю.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу

Як правильно садити картоплю під лопату: оптимальна глибина лунки

Якою має бути глибина траншей, в які висаджують картоплю навесні, коли проводити підгортання, а також як це правильно робити  

Лазанья – традиційна італійська страва: як її приготувати у домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати лазанью з м'ясним фаршем та соусом бешамель, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини