Лайм

Як часто потрібно прати рушники: експерти здивували відповіддю

Візьміть собі на замітку та розкажіть подрузі

Після багаторазового прання махрові рушники стають жорсткими, але це не означає, що прати їх потрібно рідше. Навпаки, експерти сходяться на думці, що більшість людей роблять це занадто рідко.

Читайте також: Це не гігієнічно: експерт розповіла про грубу помилку під час прання спідньої білизни.

Професорка біології Елізабет Скотт розповіла ресурсу everydayhealth.com, що внаслідок регулярного контакту рушників з усіма частинами тіла вони дуже швидко забруднюються шкірними та фекальними патогенами, а також різними видами грибків. У зв'язку з цим професорка охорони здоров'я Келлі Рейнольдс рекомендує прати рушники після кожного використання.

"Ви можете розтягнути їх на два-три рази максимум – за умови, що повністю висушите їх між використаннями", - каже вона.

Фото: unsplash.com

Дерматологиня і докторка медичних наук Дейдра Хупер пере рушники кожного дня, але також вважає, що гарно просушені рушники можна кидати в прання після кожних двох або трьох походів у душ. Причина в тому, що сушіння допомагає вбити потенційні мікроби та зупиняє їхнє розмноження.

Хупер зазначила, що частіше міняти рушники слід людям, у яких є порізи або подряпини на тілі, а також екзема, акне або висипання.

"Якщо ваш шкірний бар'єр пошкоджений, вам слід бути обережнішими, — каже вона. — Використовуйте свіжий рушник після кожного душу, поки шкіра не заживе. Так само, якщо ви схильні до абсцесів - осередків гною, викликаних інфекцією, - не використовуйте рушник повторно. Це може призвести до поширення інфекції або сприяти повторному зараженню".

Читайте на тему: Чому одяг псується під час прання: експерт назвав поширені помилки.

Як правильно прати рушники

Найкраще прати рушники у гарячій воді з ферментними мийними засобами. Це високий рівень ефективності зниження кількості бактерій і грибка. Інший варіант – додавати у прання кисневий відбілювач, який підвищує ефективність знищення патогенів.

Щоб рушники залишалися чистими, сушіть їх після кожного використання. Переконайтеся, що вони добре розвішані, а не складені до купи.

"Якщо запах цвілі не зникне після прання та сушіння, замініть рушники, - пропонує Рейнольдс. - Малоймовірно, що ви зможете їх повністю очистити від цвілі, або що вони залишаться чистими після одноразового використання. Також мийте пральну машину, оскільки в барабані може виникнути біоплівка, яка переноситься на рушники".

Рушники для рук кидайте в прання з тією ж періодичністю, що й рушники для лазні. Що стосується кухонних рушників, їх краще міняти не рідше ніж раз на три дні. Стирайте їх щодня, якщо використовується для витирання розливів. Також призначте окремі рушники для конкретних цілей, наприклад, одне для посуду, а інше для рук.

Дізнайтеся, чому досвідчені господині не люблять прати речі у швидкому режимі.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини

Підійде і для обіду, і для вечері: рецепт ідеальної карбонари від Ектора

Як у домашніх умовах приготувати пасту карбонару з сиром пармезан та підчеревцем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину

Тримають свої емоції під замком: які знаки Зодіаку найбільш потайливі

Астрологи назвали найбільш потайливі знаки Зодіаку, які не показують свої справжні почуття – Скорпіон, Водолій, Козеріг