Лайм

Орієнтуйтеся не тільки на календар: як визначити терміни для посадки помідорів на розсаду

Візьміть на замітку кілька порад

Якщо ви вже дізналися, коли садити перець на розсаду у лютому 2024, цього разу почитайте про висадку помідорів, яка розпочинається на початку лютого-березня. Детальніше про сприятливі дні та важливі рекомендації – нижче на сторінці.

Читайте також: Коли розсаду не можна удобрювати: не всі городники дотримуються цих правил.

Фото: unsplash.com

Для початку необхідно підготувати ґрунт та спеціальні горщики. Час посіву буде залежати від сорту, який ви обрали, та клімату місцевості. Також важливо враховувати, що різні сорти помідорів мають різний час дозрівання.

Так, насіння високорослих сортів рекомендується садити у період з 20 лютого до 10 березня, середньостиглих та ранніх - з 10 по 22 березня. Ультраранні, а також Черрі бажано висаджувати на початку квітня. Що стосується пізньостиглих, то їх можна висаджувати в третій декаді лютого.

Читайте на тему: Економить місце на підвіконні: популярний спосіб вирощування розсади на туалетному папері.

Вегетація гібридних і ранніх сортів займає близько 100 діб. До цього числа додайте 7 діб, які потрібні для того, щоб насіння зійшло. Також до кінцевої цифри додайте ще 3 доби для вкорінення паростків.

У підсумку цифра, яка у вас вийде, і буде вважатися терміном дозрівання томатів. Тобто це означає, що гібридний або ранній вид потрібно висаджувати, наприклад, 1-2 квітня.

Фото: unsplash.com

Ще кілька корисних порад

  • завчасно підготуйте ємність, у яку хочете сіяти розсаду.
  • Накраще обирати гібридні сорти, оскільки вони менше страждають від захворювань та шкідників, мають на 30% вищу врожайність.
  • Обирайте універсальний ґрунт та тару з отворами для дренажу.
  • Ємність наповнюйте ґрунтом приблизно на половину або трішки більше. У кожну тару додавайте по три насіння, щоб можна було потім прибрати слабкі сходи і залишити найсильніші.
  • Полийте ґрунт водою, накрийте плівкою та поставте в тепле місце, щоб розсада швидше зійшла.
  • Сходи з'являться протягом 5-7 днів, після цього можна зняти плівку і поставити розсаду на підвіконня.
  • Поливати майбутній урожай потрібно раз у 4дні, а пересаджувати у відкритий ґрунт лише тоді, коли температура повітря становитиме не менше +10°C.

Раніше експерти назвали садові рослини, які ні в якому разі не можна обрізати у лютому.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво