Лайм

Експерти назвали садові рослини, які ні в якому разі не можна обрізати у лютому

Запам'ятайте це

Обрізка – одна з найважливіших процедур у догляді, яка захистить дерева та кущі від вимерзання та забезпечить багатий урожай у майбутньому. Деякі рослини можна обрізати наприкінці зими, інші, навпаки, не варто. theLime вирішив докладніше розповісти про останні.

Експерти з садівництва, головний садівник Raby Castle Тім Маршалл та засновник Gardening Кріс Боннетт, у коментарі виданню express.co попередили, що є три садові рослини, які не варто обрізати взимку. Це гортензії, бузок та лаванда.

Читайте також: Без обрізки виноград може вимерзнути взимку: як проводити її восени.

Гортензії

Ці рослини цвітуть на старій деревині, а це означає, що їхні квіткові бруньки закладаються у попередньому сезоні. Обрізаючи ці рослини взимку, ви можете видалити ці бруньки, що призведе до зменшення кількості квітів наступного сезону.

Ці рослини найкраще обрізати після того, як вони відцвітуть наприкінці літа чи на початку осені.

Фото: pixabay.com

Бузок

У бузку також наприкінці літа розвиваються квіткові бруньки, а це означає, що зрештою ви можете видалити ці бутони і зменшити весняне цвітіння, якщо проведете обрізку в лютому.

Бузок можна обрізати після цвітіння наприкінці весни.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Не тільки виноград і малина: які дерева та кущі потрібно обрізати на зиму.

Лаванда

Оскільки лаванда чутлива до надмірної вологості, зимова обрізка може призвести до більш високого ризику гниття або грибкових захворювань.

Лаванда дуже чутлива до холоду та морозу, і зимова обрізка піддасть її впливу низьких температур. Це може призвести до пошкодження від заморозків та негативно вплинути на нові пагони з настанням весни.

Легку обрізку для видалення пагонів, що відмерли, можна проводити ранньою весною, а основну обрізку лаванди - на початку осені, тобто після закінчення цвітіння.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як обробити та загартувати насіння перцю перед посадкою на розсаду.
  2. Урожай буде на місяць раніше: як підгодовувати розсаду, захистивши від шкідників та хвороб.
  3. Куди садити насіння на розсаду: переваги та недоліки популярних ємностей.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як врятувати редиску від хрестоцвітної блішки: народні методи

Чим небезпечна для редиски хрестоцвітна блішка, як її можна позбутися за допомогою деревного попелу, тютюнового пилу, порошку пижми

Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок

Як у домашніх умовах зробити вафлі з кабачка з сиром та твердим сиром, щоб урізноманітнити меню своєї родини на сніданок  

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Як можна використовувати залишки черствої паски, яка залишилася після Великодня, які прості десерти можна з неї приготувати