Лайм

Що додати в ґрунт під час посіву баклажанів, щоб виросла міцна розсада

Врахуйте ці рекомендації

Баклажани на розсаду садять, як правило, з кінця лютого до початку квітня. Якщо ви вже визначилися з термінами, не зайвим буде ознайомитися з деякими прийомами досвідчених городників, які допоможуть отримати міцні та здорові саджанці. Авторка каналу "Півтори Сотки" розповіла, як посіяти насіння баклажанів для найкращого результату.

Читайте також: Як швидко перевірити якість насіння перед посадкою, щоб отримати здорову розсаду.

Як покращити ґрунт для розсади баклажанів

Щоб покращити якість ґрунтової суміші, додайте до неї вермикуліт. Це природний мінерал та гідрослюд, який розпушує ґрунт та збагачує його киснем. Також вермікуліт стане профілактикою появи різних комах у вашій землі для розсади.

Додайте вермикуліт до землі у співвідношенні 1:8 чи 1:10. Перемішайте все в ємності для розсади та займіться посадкою насіння.

Як посадити насіння баклажанів

Полийте ґрунт і зробіть лунки для насіння за допомогою звичайного олівця. На відстані 1 см від його тупого кінчика намотайте пластир чи скотч для фіксації занурення – це оптимальна глибина для посадки баклажанів у ґрунт.

В отвори розкладіть насіння, а потім гострим кінчиком олівця закрийте отвори і трохи притисніть пальцями, щоб зафіксувати насіння в грунті. Зверху збризніть водою з пульверизатора та вдягніть на коробочку з баклажанами звичайний невеликий пакет.

Поставте коробку з баклажанами на батарею. Температура в приміщенні не обов'язково має бути високою: достатньо 19-20 градусів, щоб насіння проросло.

Дізнайтеся також, яку температуру для вирощування розсади перцю та баклажанів вважають оптимальною.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як врятувати редиску від хрестоцвітної блішки: народні методи

Чим небезпечна для редиски хрестоцвітна блішка, як її можна позбутися за допомогою деревного попелу, тютюнового пилу, порошку пижми

Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок

Як у домашніх умовах зробити вафлі з кабачка з сиром та твердим сиром, щоб урізноманітнити меню своєї родини на сніданок  

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Як можна використовувати залишки черствої паски, яка залишилася після Великодня, які прості десерти можна з неї приготувати