Лайм

Які дні за місячним календарем найкраще підходять для посіву огірків на розсаду

Дачнику на замітку

Як відомо, щоб влітку виростити на заміській ділянці огірки, вже наприкінці зими необхідно підготувати ґрунт, ємності для вирощування, замочити та знезаразити насіння, а також заздалегідь спланувати посівні роботи з урахуванням місячного календаря. theLime вирішив розповісти, які дні за місячним календарем найкраще підходять для посіву насіння огірків на розсаду.

Читайте також: Урожай буде раннім і рясним: в які терміни краще сіяти баклажани на розсаду.

Огірки можна сіяти або на розсаду в теплицю, або одразу у відкритий ґрунт. Варіант із розсадою допоможе отримати більш ранній урожай влітку.

Сприятливі дні за місячним календарем у лютому:

29

Сприятливі дні за місячним календарем у березні:

1, 2, 5, 6, 13-19, 28, 29

Фото: pinterest.com

Як правильно підготувати ґрунт для огірків?

1. Грунт повинен бути пухким, повітро- і вологопроникним, не кислим. Можна скористатися ґрунтосумішками зі спеціалізованих магазинів, а можна змішати його своїми руками: торф, перегній та садовий ґрунт.

2. Самостійно приготовлену грунтосуміш необхідно знезаразити: прожарити в духовці або пролити міцним розчином марганцівки. Також необхідно внести добрива: 6 г сечовини, 10 г суперфосфату, 6 г сульфату калію та 2 г сульфату магнію на 10 кг ґрунтової суміші.

Читайте також: Які дні найкраще підходять для посіву петуній на розсаду: сприятливі дати у лютому та березні.

Як підготувати насіння огірків?

1. Щоб перевірити схожість насіння, потрібно опустити його у соляний розчин. Якщо насіння спливло, це означає, що воно не придатне для посадки.

2. Промите в проточній воді придатне для посіву насіння тримаємо 30 хвилин в однопроцентному розчині марганцівки, після чого промиваємо і пророщуємо у вологій тканині при температурі +25-30°C протягом 2-3 діб, щоб з'явилися паростки завдовжки 3-4 мм.

Як сіяти насіння огірків на розсаду?

1. Огірки дуже погано переносять пересадку, тому фахівці рекомендують використовувати окремі ємності, в які необхідно висівати по 1 пророслому або 2 непророслим насінинам. Такий підхід дозволить не травмувати ніжне коріння розсади.

2. Насіння опускаємо в землю на невелику глибину, приблизно 3-5 см. Після цього стаканчики складаємо на піддон, поливаємо, накриваємо склом або плівкою і утримуємо при температурі +23-28°C до появи сходів, зволожуючи субстрат з розпилювача двічі на тиждень. Перші сходи мають з'явитися за тиждень.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Чим підгодувати розсаду перцю, щоб вона була здоровою та міцною: допоможуть домашні засоби.
  2. Яку температуру для вирощування розсади перцю та баклажанів вважають оптимальною.
  3. Вранці чи ввечері: коли краще підсвічувати розсаду, щоб вона не витягувалася.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину