Лайм

Друге підживлення: чим полити часник, щоб отримати великі головки

Не забудьте про це

Кожен досвідчений дачник у запасі має свої перевірені лайфхаки, які допомагають отримати гарний урожай. І якщо ви знаєте, як захистити цибулю від цибулевої мухи, візьміть собі на замітку, чим полити часник, щоб отримати великі головки.

Про це розповів експерт на YouTube-каналі "Наша дача!".

Читайте також: Чим підживити часник, щоб оживити пожовкле пір'я: врятує популярний аптечний засіб.

Багато господарів, які мають свій город, восени садять озимий часник. Як правило, встигнути це зробити потрібно за 35-45 днів до початку стабільних морозів, щоби наступного року отримати хороший урожай. А навесні його потрібно кілька разів підживити.

Перше підживлення автор YouTube-каналі "Наша дача!" робив 20 днів тому. Для цього він використовував аміачну селітру (20 г) та магнію сульфат (20 г). Проводити таке підживлення необхідно для нарощування зеленої маси.

Друге підживлення сприятиме розвитку і кореневої системи, і самої головки часнику, і листостеблової маси. Для цього можна використовувати препарат "Rost концентрат 5.5.5" - це універсальне добриво з рівними частинами азоту, фосфору та калію, а також "Байкал ЕМ" (мікробіологічне добриво).

Читайте також: Чим підживити озимий часник у квітні, щоб він добре ріс і не жовтів.

Перший варіант добрива: 25 мл "Rost концентрат 5.5.5", 25-50 мл "Байкал ЕМ", а також 20 г сульфату магнію.

Другий варіант добрива: можна використовувати мінеральне добриво, наприклад, 20 г "Master 20.20.20" та 15-20 г магнію сульфату.

Як проводити підживлення? Розводимо необхідні добрива у відрі води та переливаємо у лійку. Біля кожної рослини робимо невелике заглиблення (5-7 см углиб) та виливаємо туди розчин. Таким чином він потрапляє безпосередньо до кореневої системи, і рослина засвоює підживлення швидше.

Цікаві новини для вас:

  1. Важливо не посадити раніше: коли сіяти кабачки, щоб вони зійшли і гарно вродили.
  2. Що можна і чого не слід садити після картоплі: поради для городників-початківців.
  3. Стане пишним і міцним кущиком: чим підживити розсаду томатів перед висадкою в ґрунт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок

Як у домашніх умовах зробити вафлі з кабачка з сиром та твердим сиром, щоб урізноманітнити меню своєї родини на сніданок  

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Як можна використовувати залишки черствої паски, яка залишилася після Великодня, які прості десерти можна з неї приготувати

Найкращі ідеї французького манікюру на короткі нігті: добірка фото

Які варіанти французького манікюру на короткі нігті зробити у 2024 році, щоб бути у тренді та виділятися із сірого натовпу