Лайм

Як захистити цибулю і часник від цибулевої мухи: ефективний засіб від шкідника

Провести профілактику слід у травні

Нашатирний спирт (аміак) – ефективне добриво, яке містить корисний і легкозасвоюваний для рослин азот. Під час травневих садово-городніх робіт обов'язково слід обробити його розчином часник від жовтизни. Допоможе засіб впоратися і з іншою поширеною проблемою – цибулевою мухою, яка знищує цибулю, часник та цибулинні квіти на клумбах.

Фото: pixabay.com

Цибулева муха особливо шкодить рослинам на стадії личинок. Її білі довгасті яйця можна помітити на надземній частині цибулі та біля кореня. Коли з них вилуплюються личинки, вони починають поїдати соковиту цибулину, вона поступово припиняє рости та пропадає. Зрозуміти, що грядка заражена шкідником, можна по характерному фіолетовому відтінку листя, його м'якості.

Фото: Twitter

Читайте також: Від заморозків до грибка: 7 причин пожовтіння озимого часнику на грядці.

Існує безліч інсектицидів для боротьби з мухою цибулі, але є і народний засіб на основі нашатирного спирту. Він не лише захистить урожай, а й стане для рослин гарним добривом.

Досвідчені городники розводять 5 г бурштинової кислоти у склянці гарячої води, після чого вливають її у 10 л відро прохолодної води. Потім у ній розчиняють 40 мл нашатирного спирту та 20 г магнію сульфату.

Фото: theLime

Обережно, щоб не пошкодити кореневу систему цибулі або часнику, роблять поряд з ними невеликі заглиблення у вигляді борозенок. Потім підливають засіб - близько 200 мл під кожну рослину. Останній етап – присипати борозни землею.

Провести таку профілактику слід у травні, поки яйця цибулевої мухи ще не встигли перетворитися на личинки і заглибитися в коренеплід.

Цибулина, пошкоджена цибулевою мухоюФото: Wikipedia

Раніше ми розповідали, які бур'яни на городі вказують на серйозні проблеми із ґрунтом.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину