RU  UA

Lifestyle

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

Приготуйте його на основі золи

У травні городники ретельно опікуються своїми грядками, удобрюють рослини, висаджують або готують до висадки у відкритий ґрунт розсаду. Але в цей час також з'являються шкідники, які можуть зіпсувати майбутній врожай. Серед них - довгоносик, який особливо небезпечний для буряків і моркви, а також мурахи, які можуть нашкодити молодим корінцям.

Читайте також: Чим підгодувати часник, щоб оживити пожовкле пір'я: врятує популярний аптечний засіб.

Авторка каналу про садівництво "Півтори сотки" розповіла, як зробити натуральний засіб від мурах та довгоносика на грядках буряків та моркви. Готують його на основі золи з додаванням інших природних компонентів.

"Якщо ви не хочете використовувати хімічні препарати від шкідників, зробіть натуральний та екологічно чистий. У відрі або іншій ємності змішайте 1 л золи, 1 пачку меленої кориці і 1 склянку тютюнового пилу. Усі компоненти ретельно перемішуємо, після чого розсипаємо по рядках свого буряку і моркви, - радить городниця. - Це і підгодує ваші рослини, і відлякає своїм запахом комах. Як довгоносик, так і мурахи не люблять таких різких запахів".

Після обробки сумішшю слід акуратно розпушити землю між рядками за допомогою сапи або ручних грабельок.

Читайте також: Огірки садять наприкінці квітня – на початку травня: найкращі дати за місячним календарем.

Якщо ви не бажаєте розсипати сухий засіб, можна приготувати розчин для обприскування або поливу грядок. Розведіть вказану кількість сухої суміші 3 літрами теплої води. Перемішайте, процідіть, після чого обробіть грядки за допомогою обприскувача. Також можна просто пролити рядки буряків та моркви на своїх грядках за допомогою ковшика.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодиака, которые больше всего раздражают других из-за своих привычек - в списке оказались Раки, Водолеи и Близнецы

На сонці чи в тіні: де краще садити баклажани, щоб мати великий врожай

Как правильно определить оптимальное место для высадки баклажанов на огороде, в чем преимущества и риски выращивания в тени и на солнце

Як приготувати млинці з м'ясною начинкою і соусом бешамель: простий рецепт

Блины с мясной начинкой, запеченные в духовке под соусом бешамель - вкусное и сытное блюдо для всей семьи