Лайм

Чому на кущах полуниці після цвітіння немає ягід: причини, про які мало хто знає

Дачникам-початківцям на замітку

Досвідчені городники вже з перших днів весни починають замислюватися про те, що вони садитимуть на заміській ділянці влітку. Для цього необхідно не тільки заздалегідь підготувати ґрунт та насіння для розсади, а й продумати, як розмістити різні культури на грядках, щоб вони не гальмували та не пригнічували розвиток інших. theLime вирішив розібратися, чому на кущах полуниці після цвітіння немає ягід і що робити з цією проблемою.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ukr.Media.

Читайте також: Сумісність рослин: що посадити біля полуничної грядки для гарного врожаю.

Фото: pixabay.com

Чому на кущах полуниці немає ягід?

Нестача сонячного світла

Якщо ви вирощуєте рослини на затінених ділянках, цвітіння буде слабким і мізерним, а ягоди навряд чи зав'яжуться. Краще пересадити кущі на більш освітлену ділянку.

Надлишок азоту

При надлишку азотовмісних добрив полуниця починає "жирувати" (нарощувати листя) і повністю забуває про свій прямий обов'язок - формування ягід.

Якщо ви помітили, що полуниця активно пішла в ріст, але квіти не з'являються, рясно пролийте полуничні грядки водою, щоб азот швидше вимився з ґрунту.

Молодий вік

Якщо полуниця була висаджена навесні цього року, то розраховувати на цвітіння і плодоношення не варто. Ягоди з'являться лише в наступному році.

Читайте також: Ягоди будете збирати відрами: ефективне підживлення для малини навесні.

Пізня посадка

Якщо ви посадили полуницю в минулому році, а цього сезону вона навіть не зацвіла, можливо, посадка була зроблена із запізненням, і рослини не встигли до зими добре вкоренитися та набратися сил для плодоношення цього року.

Ідеальний час для висаджування молодих розеток – кінець липня – початок серпня.

Проблеми в сердечку

Сердечко ущільнена основа куща заввишки 10-20 мм, від якого знизу відходять корінці, а зверху розетка листя. Якщо під час посадки воно опинилося в землі або, навпаки, високо над поверхнею – і в тому, і в іншому випадку рослина віддасть багато сил, щоби вижити і плодоносити не буде. Сердечко під час посадки має бути на рівні ґрунту.

Якщо воно в землі, акуратно розпушіть ґрунт навколо розеток і випустіть серце на волю. Якщо знаходиться над рівнем ґрунту, присипте його землею.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як покращити врожайність полуниці: допоможе підживлення на етапі цвітіння.
  2. Чим підживити полуницю під час та після цвітіння: поради досвідчених дачників.
  3. Добриво з кефіру – універсальне підживлення: як його приготувати та використовувати на городі.

Новини партнерів

Читайте також

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні

Гуакамоле – ідеальний сніданок: рецепт, для якого не потрібно світло

Як у домашніх умовах приготувати гуакамоле з авокадо на сніданок, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї під час вимкнення світла 

Знайдіть час: 3 знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують літньої відпустки

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким потрібна відпустка - у списку опинилися Телець, Діва і Риби - фахівці пояснили причину