Лайм

Чим підживити часник, щоб головки були великими і здоровими

Допоможе органічне добриво

З початку весни і до збору врожаю часник на грядках підгодовують кілька разів. Це необхідно рослинам для гарного росту, захисту від хвороб та шкідників. Автор YouTube-каналу "Півтори сотки" порадила, які органічні добрива можна використовувати наприкінці травня – на початку червня. З їх допомогою часник зав'яже великі головки, а додаткова обробка допоможе у профілактиці цибулевої мухи.

Читайте також: Чому цибуля йде у стрілки і як вирішити цю проблему: правила догляду за рослинами.

Курячий послід і курник як добриво для часнику

Курячий послід - популярне органічне добриво, яке здавна використовується на городі для стимуляції росту, адже в ньому міститься фосфор, азот, калій та сірка. Для приготування концентрованого розчину для підживлення часнику 5 кг курячого посліду залийте 10 л води та залиште настоюватися на 3-5 днів. Коли концентрат буде готовий, наберіть його в півлітрову банку та розчиніть у 10 л чистої води.

Якщо курячого посліду немає, можна використовувати курник, який продається в садових магазинах. Його розводять у пропорції 5 банок сухих гранул на 5 банок води, після чого розмішують та настоюють протягом 3 днів. Потім 500 мл концентрованого розчину розводять у 10 л води та використовують для поливу.

Підживлення слід проводити рано-вранці або ввечері. Спочатку пролийте грядку звичайною водою, а потім - розчином курячого посліду або курника.

Читайте також: Коли і як часто потрібно поливати рослини на городі: поради городникам.

Захист від цибулевої мухи

Щоб часник не псувала цибулева муха, можна використовувати ще один органічний засіб - тютюновий пил. Посипте рядки після підживлення курячим послідом чи курником, і часник буде гарно рости та набиратиметься сил.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні