Лайм

З кропиви, цибулиння, меду: як зробити стимулятори росту рослин з найпростіших інгредієнтів

Найпростіші способи - найрезультативніші

Різноманітні добрива та стимулятори росту рослин є дуже ефективними та простими у використанні. Садівники та городники часто використовують народні засоби, які допомагають вирощувати гарний урожай. theLime розбирався, які природні стимулятори росту можна виготовити з найпростіших інгредієнтів.

Про це пишуть Сільські Вісті.

Читайте також: Існують чіткі правила: як правильно вносити добриво з попелу, щоб не нашкодити рослинам.

З кропиви

Кропива - джерело корисних речовинФото: superagronom.com

До складу кропиви входить калій, кальцій, магній, селен, фосфор, мідь, магній, залізо і багато інших корисних речовин, які потрібні для підживлення рослин. Є у кропиві й цінний вітамін групи К.

Стимулятор з кропиви варто зібрати до фази утворення насіння. Стебла треба висушити та подрібнити.

У літровій ємності жменю висушеної та подрібненої кропиви залити теплою водою. Настоювати протягом тижня до появи бродіння, періодично помішуючи.

В ємність можна додати трохи звичайних дріжджів у співвідношенні 1:20. Готовим стимулятором із кропиви треба раз на сім днів поливати рослини під корінь.

До цього розчину можна додавати й інші рослини (попередньо висушивши), зокрема зелень кульбаби, полин, ромашку, деревій, грицики тощо.

Із цибулиння

Лушпиння цибулі використовують у різних сферахФото: pixabay.com

Природний стимулятор на основі цибулиння є дієвим засобом, який добре впливає на проростання насіння та розвиток розсади.

Дві повні жмені лушпиння треба залити одним літром окропу. Цей розчин слід добре перемішати, залишивши настоюватися протягом трьох днів.

З яєчного білка

Білок також використовують для стимуляції росту рослинФото: Credits

Яйця також можна використовувати як стимулятор росту для декоративних рослин і квітів. Достатньо взяти два яєчні білки і розвести їх у склянці (200 мл) теплої води. Розчин треба настоювати протягом семи днів, а потім додати 2 л води.

На основі меду

Рецепт приготування стимулятора з використанням меду також дієвий. У склянку з теплою водою (200 г) треба покласти дві чайні ложки меду та розмішати до повного розчинення. Через двадцять хвилин природний засіб для замочування насіння можна використовувати.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Перший вихід у світ: Лілія Ребрик з'явилася на заході з тримісячною донечкою

Популярна телеведуча Лілія Ребрик поділилася у мережі фото з 3-місячною дочкою Аделіною на сімейному форумі з благодійною місією

Готуємо соковиту лазанью з домашнього тіста: покроковий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати смачну лазанью з соусами Бешамель та Болоньєзе, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини

Бачив лише на фото: Слава Дьомін розповів про відсутність батька у своєму житті

Український інтерв'юер та ведучий Слава Дьомін поділився старим фото, на якому зображено його батька, якого він ніколи не бачив наживо