Лайм

Чому цибуля йде у стрілки і як вирішити цю проблему: правила догляду за рослиною

Візьміть собі на замітку

Багато дачників посіяли озиму цибулю восени минулого року, а інші виростили розсаду і висадили її на грядку після настання стабільного тепла. Тепер важливо правильно доглядати рослину і зробити так, щоб вона не пішла в стрілки. theLime розбирався, що потрібно робити для цього.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ukr.Media.

Читайте також: Як поливати і чим підгодовувати озиму цибулю, щоб отримати щедрий урожай.

Фото: pinterest.com

Головна причина, чому цибуля йде у стрілки – недостатня кількість вологи. Особливо це важливо у період формування цибулин. Якщо рослині не вистачає води, вона починає стрімко рости у висоту, утворюючи стрілки, замість того, щоб формувати великі цибулини. Тому регулярний полив є невід'ємною частиною догляду за цибулею.

Ще один важливий момент – ґрунт не повинен бути кислим. Перед посадкою рекомендується розкислити його вапном або золою. Також корисно додати в ґрунт компост або перегній, щоб забезпечити рослині необхідні поживні речовини.

Читайте також: Цибуля дасть хороший урожай: як зробити добриво для її підживлення.

Для того, щоб цибуля не пішла в стрілки, необхідно також провести своєчасну обрізку. Коли рослина досягає висоти 15-20 см, необхідно видалити верхівку, щоб стимулювати зростання бічних цибулин. Також рекомендується видалити квітконоси, якщо вони з'явилися.

Також потрібно вчасно позбутися бур'янів. Вони не лише конкурують із рослиною за поживні речовини, але можуть стати причиною появи стрілок.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Чи потрібно поливати картоплю на городі: відповідь досвідчених садівників.
  2. Чому на кущах полуниці після цвітіння немає ягід: причини, про які мало хто знає.
  3. Проведіть цю просту обробку помідорів, якщо бажаєте зібрати великий врожай.

Новини партнерів

Читайте також

Бачив лише на фото: Слава Дьомін розповів про відсутність батька у своєму житті

Український інтерв'юер та ведучий Слава Дьомін поділився старим фото, на якому зображено його батька, якого він ніколи не бачив наживо

Як правильно пасинкувати баклажани і чим підживити їх під час цвітіння

Для кращого росту баклажани потрібно пасинкувати – відео, як це робити і чим обробити рослини в період цвітіння у червні

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні