Лайм

Як з Цейлону: Клопотенко розповів про проривну технологію приготування українського чаю

Вирощений в Україні Іван-чай можна підготувати таким чином, що він після заварювання буде дуже схожий на цейлонський чорний чай.

Про це розповів шеф-кухар Євген Клопотенко у власному відеоблозі.

Він вказав, що секрет приготування з Іван-чаю "цейлонського" полягає у правильному в'яленні, а не прямій сушці.

"Багато чаїв, які збирають в горах – це зазвичай мікс різних трав, і це смачно. Але саме чай існує там лише один – це Іван-чай. Зазвичай його просто сушать. Але якщо його правильно зав'ялити, то Іван-чай стає на 99% чаєм, а не карпатським збором", - зазначив кухар.

За його словами, інша технологія підготовки Іван-чаю фактично виводить його з категорії "трав'яних чаїв".

"Коли ти береш чорний чи зелений чай, заливаєш водою – то всі знають цей смак. Береш трав'яний чай – це інше, адже там трави. Але в Україні існує Іван-чай, і якщо його правильно приготувати, то він стає таким самим, як чай, що на Цейлоні. Для мене це шок", - додав Клопотенко.

Як писав "Апостроф", раніше Євген Клопотенко запропонував додавати кавун до популярного в усьому світі гарніру.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги:

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати