img

Новини

16:00 Скручується та сохне листя на помідорах: як врятувати овоч
15:50 На Гаваях відступив океан і відкрив петрогліфи, яким понад 1000 років
15:49 Хотів вивезти ухилянтів до Молдови: ДБР повідомило про підозру правоохоронцю
15:26 Олена Зеленська у чорних джинсах і сорочці відвідала дитячий табір на Буковині
15:21 РФ вдарила по черзі за гуманітаркою на Харківщині: є загиблі та поранені
14:56 Долар відновлює позиції завдяки торговим угодам Трампа
14:54 Індія ліквідувала трьох бойовиків, відповідальних за напад на туристів у Кашмірі
14:49 На Хмельниччині депутат забув задекларувати літак
14:37 На Львівщині затримали адвоката: організував схему для ухилянтів і погрожував судді вбивством
14:20 МОН назвало три найпопулярніші спеціальності серед вступників 2025 року
14:20 Відновлення IT-систем «Аерофлоту» після кібератаки може зайняти до року — росЗМІ
14:13 Нацбанк хоче вилучити з обігу монету номіналом 10 копійок
13:58 У Кіровоградській області співробітник ТЦК «скасовував» розшук військовозобов’язаних
13:57 РФ стягує резерви до Покровська – головна мета наступу на Донеччині, – НГУ
img Суспільство
13:48 Уже понад 52% звернень у «Дії» обробляє штучний інтелект — Федоров
До всіх новин
Як з Цейлону: Клопотенко розповів про проривну технологію приготування українського чаю

Як з Цейлону: Клопотенко розповів про проривну технологію приготування українського чаю

Вівторок, 3 вересня 2024, 13:40

Фото: Скриншот

ava
Дмитро Яковенко

Досліджую економічні та бізнес-процеси. Працював в ряді профільних видань, в PR-компаніях, а також в адміністраціях двох українських міст. Facebook

Вирощений в Україні Іван-чай можна підготувати таким чином, що він після заварювання буде дуже схожий на цейлонський чорний чай.

Про це розповів шеф-кухар Євген Клопотенко у власному відеоблозі.

Він вказав, що секрет приготування з Іван-чаю "цейлонського" полягає у правильному в'яленні, а не прямій сушці.

"Багато чаїв, які збирають в горах – це зазвичай мікс різних трав, і це смачно. Але саме чай існує там лише один – це Іван-чай. Зазвичай його просто сушать. Але якщо його правильно зав'ялити, то Іван-чай стає на 99% чаєм, а не карпатським збором", - зазначив кухар.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

За його словами, інша технологія підготовки Іван-чаю фактично виводить його з категорії "трав'яних чаїв".

"Коли ти береш чорний чи зелений чай, заливаєш водою – то всі знають цей смак. Береш трав'яний чай – це інше, адже там трави. Але в Україні існує Іван-чай, і якщо його правильно приготувати, то він стає таким самим, як чай, що на Цейлоні. Для мене це шок", - додав Клопотенко.

Як писав "Апостроф", раніше Євген Клопотенко запропонував додавати кавун до популярного в усьому світі гарніру.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Як з Цейлону: Клопотенко розповів про проривну технологію приготування українського чаю
img

Новини

16:00 Скручується та сохне листя на помідорах: як врятувати овоч
15:50 На Гаваях відступив океан і відкрив петрогліфи, яким понад 1000 років
15:49 Хотів вивезти ухилянтів до Молдови: ДБР повідомило про підозру правоохоронцю
15:26 Олена Зеленська у чорних джинсах і сорочці відвідала дитячий табір на Буковині
15:21 РФ вдарила по черзі за гуманітаркою на Харківщині: є загиблі та поранені
14:56 Долар відновлює позиції завдяки торговим угодам Трампа
14:54 Індія ліквідувала трьох бойовиків, відповідальних за напад на туристів у Кашмірі
14:49 На Хмельниччині депутат забув задекларувати літак
14:37 На Львівщині затримали адвоката: організував схему для ухилянтів і погрожував судді вбивством
14:20 МОН назвало три найпопулярніші спеціальності серед вступників 2025 року
14:20 Відновлення IT-систем «Аерофлоту» після кібератаки може зайняти до року — росЗМІ
14:13 Нацбанк хоче вилучити з обігу монету номіналом 10 копійок
13:58 У Кіровоградській області співробітник ТЦК «скасовував» розшук військовозобов’язаних
13:57 РФ стягує резерви до Покровська – головна мета наступу на Донеччині, – НГУ
img Суспільство
13:48 Уже понад 52% звернень у «Дії» обробляє штучний інтелект — Федоров
До всіх новин
Як з Цейлону: Клопотенко розповів про проривну технологію приготування українського чаю

Як з Цейлону: Клопотенко розповів про проривну технологію приготування українського чаю

Вівторок, 3 вересня 2024, 13:40

Фото: Скриншот

ava
Дмитро Яковенко

Досліджую економічні та бізнес-процеси. Працював в ряді профільних видань, в PR-компаніях, а також в адміністраціях двох українських міст. Facebook

Вирощений в Україні Іван-чай можна підготувати таким чином, що він після заварювання буде дуже схожий на цейлонський чорний чай.

Про це розповів шеф-кухар Євген Клопотенко у власному відеоблозі.

Він вказав, що секрет приготування з Іван-чаю "цейлонського" полягає у правильному в'яленні, а не прямій сушці.

"Багато чаїв, які збирають в горах – це зазвичай мікс різних трав, і це смачно. Але саме чай існує там лише один – це Іван-чай. Зазвичай його просто сушать. Але якщо його правильно зав'ялити, то Іван-чай стає на 99% чаєм, а не карпатським збором", - зазначив кухар.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

За його словами, інша технологія підготовки Іван-чаю фактично виводить його з категорії "трав'яних чаїв".

"Коли ти береш чорний чи зелений чай, заливаєш водою – то всі знають цей смак. Береш трав'яний чай – це інше, адже там трави. Але в Україні існує Іван-чай, і якщо його правильно приготувати, то він стає таким самим, як чай, що на Цейлоні. Для мене це шок", - додав Клопотенко.

Як писав "Апостроф", раніше Євген Клопотенко запропонував додавати кавун до популярного в усьому світі гарніру.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••