Лайм

Як з Цейлону: Клопотенко розповів про проривну технологію приготування українського чаю

Вирощений в Україні Іван-чай можна підготувати таким чином, що він після заварювання буде дуже схожий на цейлонський чорний чай.

Про це розповів шеф-кухар Євген Клопотенко у власному відеоблозі.

Він вказав, що секрет приготування з Іван-чаю "цейлонського" полягає у правильному в'яленні, а не прямій сушці.

"Багато чаїв, які збирають в горах – це зазвичай мікс різних трав, і це смачно. Але саме чай існує там лише один – це Іван-чай. Зазвичай його просто сушать. Але якщо його правильно зав'ялити, то Іван-чай стає на 99% чаєм, а не карпатським збором", - зазначив кухар.

За його словами, інша технологія підготовки Іван-чаю фактично виводить його з категорії "трав'яних чаїв".

"Коли ти береш чорний чи зелений чай, заливаєш водою – то всі знають цей смак. Береш трав'яний чай – це інше, адже там трави. Але в Україні існує Іван-чай, і якщо його правильно приготувати, то він стає таким самим, як чай, що на Цейлоні. Для мене це шок", - додав Клопотенко.

Як писав "Апостроф", раніше Євген Клопотенко запропонував додавати кавун до популярного в усьому світі гарніру.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні