Лайм

Пол Маккартні попрощався з померлою подругою та фотографом The Beatles Астрід Кірхер

Приятелька музикантів померла в середині травня на 82 році життя

Британський музикант Пол Маккартні, колись басист легендарних The Beatles, попрощався з подругою та фотографом Астрід Кірхер, про смерть якої стало відомо 16 травня.

Приятелька і фотограф ще юних музикантів пішла з життя у віці 81 року. У своєму Фейсбук-пості Маккартні згадав їх знайомство в Гамбурзі 60-х і розповів, як дівчина з короткою стрижкою і в шкіряному одязі справила на них враження.

"Астрід була близьким другом з моїх днів у Гамбурзі з The Beatles <...> Вона виглядала особливою. У неї була коротка світла стрижка, вона носила тонкий чорний шкіряний одяг, і нагадувала в ньому фанк-фею, - згадав Маккартні. - Вона приходила до клубу з друзями і вони справляли на нас, чотирьох хлопців з Ліверпуля, велике враження. Їх дотепність, манера спілкування були дуже надихаючими, і ми закохалися у стиль Астрід".

Пол Маккартні та Астрід Кірхер Фото: facebook.com/PaulMcCartney

"Астрід зробила чудові фотографії з нами. Вона використовувала чорно-білу плівку і досягла приголомшливого настрою у своїх знімках, які подобалися нам усім. У неї було чудове почуття гумору, і пізніше вона вийшла заміж за Стюарта, нашого басиста (художник з Ліверпуля, музикант першого складу The Beatles - Ред.). У мене так багато приємних спогадів про наш час, проведений разом у клубі та у неї вдома, або про поїздку на морський курорт Любек".

"Всім нам дуже сумно втрачати таку прекрасну жінку, - продовжив Маккартні. - Я буду сумувати за нею, але завжди і з великим захопленням буду пам'ятати її та її зухвалу посмішку. Нехай береже тебе господь, Астрід. Побачимося, люба. Пол".

У 60-х Астрід Кірхер значно вплинула на формування іміджу The Beatles. Зокрема, запропонувала музикантам зробити стрижки, які мали стати культовими.

Стюарт Саткліфф після чергових гастролей в Німеччині залишився з Астрід. 10 квітня 1962 художник та музикант помер від крововиливу в мозок. За однією з версій, це сталося в результаті бійки під одним з місцевих закладів, у якій Стюарт отримав сильний удар по голові.

  • Раніше в США помер співак, піаніст, композитор і один із засновників жанру рок-н-рол Річард Уен Пенніман, відомий як Літл Річард. На момент смерті музикантові було 87 років.
  • У віці 73 років помер один із засновників німецького гурту Kraftwerk Флоріан Шнайдер. Інформацію про смерть артиста французькому виданню Ouest France підтвердили його рідні.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях