Лайм

Людей лякають фото Брітні Спірс в Інстаграм. І справа не тільки в тому, як через роки виглядає співачка

Цього року співачка знову спробує позбутися багаторічного контролю батька

Шанувальники співачки Брітні Спірс стурбовані вмістом її сторінки в Інстаграм. Деякі навіть запідозрили, що десятки однакових портретних фотографій, на яких артистка не виражає жодних емоцій, можуть вказувати на черговий нервовий зрив. Адже зараз зірка 2000-х переживає черговий непростий період і знову намагається вирватися з-під багаторічного жорсткого контролю свого батька. Далі докладніше.

Брітні Спірс в Інстаграм Фото: instagram.com/britneyspears

Юридично Брітні Спірс не контролює своє життя вже понад 10 років. Вся справа в тому, що після того, як на піку слави співачка зіткнулася з психічними розладами, суд передав її майно, фінансові та деякі особисті активи під контроль її батька та адвоката Джеймі Спірса. Подібна форма опікунства зазвичай застосовується до тих, хто в силу тих чи інших причин не може самостійно приймати важливі рішення.

У 2007 році, незабаром після розлучення з чоловіком Кевіном Федерлайном, Брітні Спірс буквально всюди переслідували папарацці. Тоді ж у ЗМІ з'явилися кадри, на яких співачка в сльозах благала залишити її в спокої, але спритні репортери навіть примудрилися зняти її оголеною в кареті "швидкої", коли у неї стався нервовий зрив. Тоді ж Спірс поголила голову і стала носити рожеву перуку. Співачка прогулювалася в магазин голяка, закривалася в будинку з дітьми. Схожих прецедентів було щонайменше два, після чого батько співачки заявив, що стане її тимчасовим опікуном. Лише на рік, поки Спірс не одужає. Згодом Джеймі Спірс продовжив опікунство, стверджуючи, що його дочка зіткнулася з деменцією.

З того часу пройшло майже 13 років. Сьогодні співачці 38, і останнім часом вона активно домагається звільнення з-під контролю батька, без дозволу якого Спірс не може водити автомобіль, голосувати, вагітніти, витрачати свої ж гроші, залишати будинок, наймати адвоката і так далі. Артистці заборонено говорити про лікування публічно, з цієї ж причини вона вкрай рідко дає інтерв'ю із заздалегідь обумовленими темами. Фактично, до Брітні Спірс застосовуються ті ж заходи, що і до людей похилого віку з деменцією.

Історія боротьби співачки з опікунством стала приводом для її шанувальників організувати рух Free Britney - фани артистки вимагають переглянути справу про контроль над Спірс і надати їй юридичну свободу.

Рух на захист прав співачки свого часу підтримала і її мати Лінн Бріджес, яка також неодноразово заявляла, що запезпечену дочка утримує батько. Раніше опікунство над Спірс продовжили до 22 серпня цього року, і незабаром суд знову розгляне справу виконавиці.

Кому ж вигідне опікунство над Брітні Спірс? Тільки батькові?

Як припускають прихильники Спірс, вигідним опікунство може бути не тільки її батькові. Щороку співачка платить $1,1 мільйон за послуги клініки, зарплату батькові в розмірі $100 тисяч і зарплату адвокатам, яких вона теж не в праві обирати самостійно. На кишенькові витрати Спірс отримує близько $6 тисяч на місяць, хоча стан співачки оцінюється в $250 мільйонів.

Брітні Спірс в Інстаграм Фото: instagram.com/britneyspears

Так що ж відбувається в Інстаграм?

Як зазначають користувачі соцмережі, до своїх 38 років Спірс помітно змінилася - це вже далеко не та мила і симпатична Брітні із завидною фігурою, яка була кумиром дівчаток-підлітків. Замість неї фоловери співачки бачать "втомлену", "змучену жінку", якій все важче приховувати відчай.

"Мене лякають ці одноманітні фото. Подивіться на обличчя Брітні, вона в'яне", - вказали в одному з коментарів під постом співачки. Давні шанувальники Спірс побоюються, що артистка знаходиться на межі чергового зриву, хоча і намагається не показувати цього. Деякі навіть переконані, що в разі чергового програшу у справі про опікунство кризи не уникнути.

Брітні Спірс в Інстаграм Фото: instagram.com/britneyspears

Примітно, що раніше співачку вже критикували за одноманітні пости в соцмережі. Тоді Спірс опублікувала серію фотографій з новим бойфрендом, але вже незабаром отримали порцію хейта. "Читати всі ці грубі коментарів дійсно прикро, - писала вона пізніше у відповідь на критику. - Ви не повинні говорити таких грубих речей людям, яких не знаєте. Це насправді призводить до булінгу! У важкі часи, які ми зараз переживаємо, ми повинні вчитися бути добрими один до одного".

  • Минулого році батько Брітні Спірс потрапив до заголовків ЗМІ після того, як колишній чоловік співачки Кевін Федерлайн подав на нього до суду за грубе поводження з онуком Шоном Престоном. Читайте на theLime, чим закінчилася ця історія.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях