Лайм

Арнольду Шварценеггеру - 73: як він став мільйонером ще до початку акторської кар'єри

Залізний Арні став мільйонером до 30 років - за 5 років до виходу свого першого успішного фільму

30 липня Арнольду Шварценеггеру виповнилося 73 роки. З тих пір, як в 1968 році він емігрував до США, австрійському культуристу вдалося стати успішним бізнесменом, актором, продюсером і губернатором штату Каліфорнія. Великий голлівудський прорив і міжнародна слава прийшли до Арні в 1982 році після головної ролі в фентезі "Конан-варвар", і з тих пір його фільми зібрали понад $ 3 млрд. Але мало хто знає, що перший мільйон Шварценеггера, чий капітал сьогодні оцінюється в $ 300 млн, ніяк не пов'язаний з індустрією розваг.

Фото: Getty Images

"Щоб заробляти на життя, я ніколи покладався на свою кар'єру в кіно. Протягом багатьох років в тренажерному залі або на уроках акторської майстерності я бачив людей, які були дуже вразливі. У них не було грошей, і їм доводилося погоджуватися на будь-які пропозиції, щоб жити. Я не хотів потрапляти в таку ситуацію", - розповів Арнольд письменнику Тіму Феррісу для книги "Інструменти титанів: тактика, рутина і звички мільярдерів".

Через пару років після переїзду в США Шварценеггер вирішив зміцнити своє фінансове становище за допомогою нерухомості. Використовуючи гроші, які він заробив на бодібілдингу, Арнольд вклався в будівництво.

"Будівлі, які я купив би за 500 тисяч доларів, протягом року коштували б 800 тисяч доларів. Але я вклав всього лише близько 100 тисяч доларів, одже заробив 300% на своїх грошах, - зізнався він. - Я швидко побудував і продав свої будівлі, а потім купив більше житлових будинків і офісів на Мейн-стріт в Санта-Моніці, і пішло-поїхало. Я став мільйонером завдяки своїм інвестиціям в нерухомість".

Фото: Getty Images

Шварценеггер зміг зосередитися на акторській кар'єрі, не покладаючись на хиткий попит голлівудських продюсерів, які не вірили в успіх амбітного австрійця. При цьому він не забував про "фінансову подушку" і розвивав бізнес в різних напрямках. Разом з колегою-культуристом Франко Колумбом він займався виробництвом цегляної кладки. Бізнес процвітав завдяки вмілому маркетингу і вдалому збігу обставин: після землетрусу в Сан-Фернандо в 1971 році попит на цеглу виріс. У 90-х разом з Сильвестром Сталлоне, Брюсом Віллісом і Демі Мур він інвестував в міжнародну мережу ресторанів Planet Hollywood, але в 2000-х відмовився від цієї ідеї, заявивши, що "компанія не досягла успіху, на який він сподівався". Проникливий бізнесмен зосередив увагу на нових масштабних проектах, серед яких - торговельні центри, спортивний фестиваль і продюсерська компанія. Роками він вкладав свої доходи в акції цілого ряду компаній і холдингів по нерухомості в усьому світі.

"Мені дуже пощастило, що у мене склалася ця дивовижна кар'єра. З бодібілдингу я зміг перейти в акторство, хоча більшість людей в Голлівуді говорили, що цього ніколи не станеться через мій акцент, через те, що моє тіло занадто розвинене, і через моє ім'я - воно, нібито, невимовне. Але я не слухав скептиків і просто йшов за своєю метою. Я дуже радий, що потім все вийшло", - розповів Залізний Арні виданню Business Insider.

Фото: Getty Images

Аналогічні відгуки він отримував в 2003 році, коли балотувався на посаду губернатора Каліфорнії.

"Коли я захотів стати державним службовцем і служити народу Каліфорнії, я також впорався, хоча всі казали, що цього ніколи не станеться, що у мене немає досвіду, і з чого б людям мене обирати. Я теж не слухав скептиків, і це сталося, - констатує Шварценеггер. - Все це принесло мені велику радість і велике щастя, але цього б не сталося, якби я не приїхав в найвеличнішу країну світу - Америку".

  • Дівчата Х'ю Хефнера розповіли про життя з плейбоєм, в якому було все - від сексу за хвилину до розв'язних оргій. Одного разу ловелас Хефнер зізнався, що вже й не порахує своїх коханок, яких у нього було точно більше тисячі.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях