Лайм

Бріжит Бардо - 86: як сьогодні виглядає секс-символ 60-х

Як змінилася легендарна актриса

28 вересня знаменитій актрисі і моделі Бріжит Бардо виповнилося 86 років. До цієї дати ми вирішили дізнатися, як зараз виглядає легенда кінематографу і розповісти вам про декілька цікавих фактах про неї.

Бріжит Бардо в юності Фото: GettyImages

Бріжит Бардо, зірка фільмів "І Бог створив жінку", "Якби Дон Жуан був жінкою", "Три кроки в маренні", "Чудова ідіотка" і багатьох інших в дитинстві була неймовірно скромною дитиною.

Розкрити впевненість в собі і позбутися від сором'язливості Бріжит допомогли уроки танців, на які вона ходила дуже довгий час.

Бріжит Бардо в юності Фото: GettyImages

Також Бардо почала свою кар'єру зовсім не як актриса. Одного разу її мама відкрила магазин модного одягу прямо у них вдома, розмістивши його в декількох кімнатах квартири.

Жінка дуже любила дизайнера Жана Барті і вирішила не просто продавати одяг, а влаштувати показ його колекції, елементами якої стала балетна атрибутика. В якості однієї з моделей, зрозуміло, була Бріжит.

Там її помітила знайома родини, яка на той момент займала посаду головного редактора журналу під назвою Jardin des Modes, і запропонувала Бардо знятися для їхнього видання. Звичайно ж, безкоштовно.

А ось так змінилася Бріжит Бардо за роки Фото: GettyImages

Але ця праця пізніше окупилася сповна, адже саме після цієї зйомки Бардо помітили в журналі Elle і запросили на першу спільну зйомку. За яку, до речі, молодій зірці заплатили 50 фунтів стерлінгів. З тих пір модельна кар'єра Бріжит не припинялася.

Були нові зйомки для Elle та інших всесвітньо відомих журналів, робота зі знаменитими модними будинками, брендами, стилістами та дизайнерами. Ім'я "Бріжит Бардо" стало іконою світу моди завдяки вродженому таланту моделі і її неповторній харизмі.

У кіно Бардо потрапила завдяки невеликій витівці. У 1953 році вона приїхала на Каннський кінофестиваль, і відправилася на пляж, де відпочивали всі зірки. Там Бріжит показала всі свої принади в досить відвертому бікіні, чим вбила наповал репортерів і фотографів, які відразу почали її знімати.

Після цих знімків Бріжит побачили багато людей, і красуні з приголомшливою фігурою почали регулярно пропонувати все нову і нову роботу в кінематографі.

Бріжит Бардо: цікаві факти

  • Крім акторської кар'єри і моделинга Бріжит Бардо також займається музикою. Зірка є співачкою і навіть іноді сама пише пісні. Хоча колись під час зйомок актрисі сказали, що у неї зовсім немає голосу.
  • Бардо є відомою захисницею тварин. Саме завдяки її зусиллям французькому уряду довелося зобов'язати м'ясників використовувати більш гуманні методи забою худоби. До того, як за справу взялася Бріжит, тварин не оглушали, а залишали вмирати в муках.
  • Саме згадана вище витівка на Каннському фестивалі стала початком ери моди на бікіні. Бардо примудрилася не тільки привернути до себе увагу потрібних людей і стати зіркою, але і запустити тренд на ці сексуальні купальники.
  • Багато світових зірок стали шанувальниками Бріжит. Наприклад, Джон Леннон і Пол Маккартні, з першим Бардо бачилася особисто. The Beatles навіть хотіли зняти разом з актрисою спільний художній фільм, але цій затії не судилося здійснитися.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм