Лайм

Як вибрати якісний светр не на один сезон - щоб не розтягнувся і не покрився ковтунами

На що звернути увагу, вибираючи базову річ гардероба

Светр, безсумнівно, є основою гардероба в осінньо-зимовий період. Його можна поєднувати з різними низом, взуттям та аксесуарами, створюючи як образи в стилі casual, так і ошатні луки і не виглядати нудно.

Щоб светр був базовим, краще обирати однотонні моделі нейтральних кольорів: відтінки сірого, бежевого, коричневого, винного, зеленого, синього. Як же обрати якісну річ, яка прослужить не один сезон?

Хороший светр повинен мати зігріваючі властивості за рахунок свого складу, тримати форму та колір навіть після прання, не збирати запахи, також з нього легко мають видалятися плями. Ну і слід вибрати саме ту модель, яка пасує вам.

Звісно, слід звертати увагу на склад светра. Якщо ви хочете купити модний светр, який може бути дуже теплим, обирайте светр з кашеміру. Однак така річ буде доволі дорогою. Але завжди можна знайти вихід, наприклад, купити светр з невеликим відсотком кашеміру в складі.

Фото: pinterest.com

Якщо ж ви зупинили свій вибір на вовняному светрі, робіть ставку на більш м'яку шерсть мериноса або альпаки. Однак при цьому будьте готові, що светр може дати невелику усадку після прання. І носити таку річ краще з блузою, так як шерсть може колотися до тіла.

Фото: pinterest.com

Мохеровий светр буде дуже стильною деталлю гардероба, проте саме такі светри дуже часто линяють і на них утворюються ковтуни.

Фото: pinterest.com

Бавовняні та лляні светри не підходять, тому що не зігріють вас у зимовий період.

Светри з синтетичних волокон теж не зігріють в дощові осінні дні, а також можуть швидко втратити форму і покритися ковтунами. Крім того, з акрилових светрів дуже важко вивести плями і вони притягують різні запахи.

Фото: pinterest.com

Порада: Краще за все вибрати светр із комбінації вовни і синтетичних волокон.

Особливу увагу при виборі приділяємо пружності пряжі.

Спробуйте легко потягнути светр, щоб побачити, як він протистоїть розтягуванню. Витягніть його між пальцями, і якщо тканина стягується назад, вона якісно зв'язана і, ймовірно, буде довше носитися.

Фото: pinterest.com

Також при виборі светра звертайте увагу на форму ворота. Існує їх кілька видів: з високим або середньої висоти горлом, круглий, виріз човником, V-подібний і широкий воріт-хомут.

Так, наприклад, воріт-хомут буде ефектно виглядати з пальто, а водолазка з високим горлом - зі шкіряною курткою.

Найцікавіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм