Лайм

Антропофобія стала найзапитуванішим людським страхом у 2020 році - спасибі, Covid-19

Дослідники проаналізували дані Google Trends за останні 10 місяців

Сьогодні людство відчуває безліч страхів, і всьому виною пандемія коронавірусу. Загроза зараження небезпечним вірусом настільки лякає людей, що починають розвиватися різні фобії. Найпопулярніша у 2020 році - антропофобія, або боязнь людей.

У США проаналізували найвідоміші фобії за запитами в інтернеті. Дослідження показало, що антропофобія становить 22% від всіх пошукових запитів на цю тему. І це в п'ять разів більше, ніж в минулому році, пише New York Post.

Фото: pixabay.com

Пік запитів на це слово припав на період з 19 по 25 квітня, коли більша половина людства перебувала на суворому карантині. І це легко пояснити, адже люди боялися заразитися один від одного, тому уникали будь-яких контактів.

Щоб отримати результати, американські дослідники проаналізували дані Google Trends за останні 10 місяців. Серед запитуваних фобій популярні також - філофобія (боязнь закохатися), гермофобія (боязнь мікробів), номофобія (страх залишитися без мобільного телефону). Крім того, люди шукали в інтернеті страх темряви, польоту та невдач.

  • До кінця вересня жертвами Covid-19 стало більше мільйона людей по всьому світу. Ми зібрали 10 фото періоду пандемії, які увійдуть в історію.
  • Пандемія коронавірусу порушила плани багатьох закоханих, що збиралися зіграти весілля в 2020 році. Однак деякі пари вирішили не переносити дати церемоній, і влаштувати свято кохання не дивлячись ні на що. Зворушливі моменти потрапили на конкурс фото This is Reportage Award.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм