Лайм

Селін Діон - 53: як сьогодні виглядає виконавиця відомого саундтреку до "Титаніка"

Співачка навіть після смерті чоловіка змогла знайти сили жити та співати далі

30 березня свій 53-й день народження святкує відома канадська співачка, автор пісень, актриса і композитор Селін Діон. theLime вирішив згадати найбільш значущі факти з її біографії, а також дізнатися, як артистка виглядає сьогодні.

Фото: pinterest.com

Селін Діон народилася у Канаді в багатодітній родині - вона була 14-ою та наймолодшою дитиною. За словами самої співачки, її сім'я була бідною, але дуже щасливою. Музика з народження відігравала важливу її частину, більш того, майбутню зірку навіть назвали на честь пісні Cеline, записаної французьким співаком Югом Офре.

Селін Діон в молодості Фото: pinterest.com

Вперше вона виступила, коли їй було 5 років. У 12 років разом з матір'ю і братом Жаком створила свою першу пісню Ce n'était qu'un rêve. Потім її інший брат Мішель знайшов контакти музичного менеджера Рене Анжеліла, якому вислав цю пісню. Він був вражений її чуттєвим голосом і взявся продюсувати дівчинку. Йому довелося не тільки попрацювати над іміджем і стилем співачки, але і взятися за її освіту (завдяки йому вона досконало вивчила англійську мову).

Селін Діон зі своїм продюсером Фото: pinterest.com

У 1981 році Рене Анжеліл заклав свій будинок, щоб профінансувати перший запис Селін La voix du bon Dieu ("Голос Господа"), яка пізніше став місцевим хітом номер один і миттєво зробив Діон зіркою у Квебеку.

Селін Діон Фото: pinterest.com

Уже через рік вона стала популярною і за межами Канади - співачка взяла участь у музичному фестивалі Yamaha в 1982 році в Токіо (Японія) та отримала премію "Кращий виконавець".

Селін Діон Фото: instagram.com/celinedion

Однак справжній успіх в Європі до співачки прийшов у 1988 році, коли вона перемогла в пісенному конкурсі "Євробачення". Тоді вона представляла Швейцарію з піснею Ne partez pas sans moi ("Не йдіть без мене").

Селін Діон Фото: instagram.com/celinedion

У 1989 році під час туру в підтримку альбому Incognito Діон втратила голос. Виявилося, що ніхто не вчив її, як правильно співати і розподіляти навантаження на голосові зв'язки. Тоді співачка і її продюсер не на жарт перелякалися. Після консультацій з лікарями їй запропонували два варіанти: робити операцію на голосових зв'язках або не використовувати їх взагалі протягом довгого часу. Діон вибрала другий варіант, а пізніше пройшла вокальне навчання у Вільяма Райлі.

Селін Діон і Рене Анжеліл Фото: pinterest.com

У 1990 році Діон дебютувала на англомовному ринку з альбомом Unison, який приніс їй ще більшу популярність по всьому світу.

Селін Діон і Рене Анжеліл Фото: pinterest.com

Приблизно в цей же час стало відомо, що співачка перебуває у відносинах зі своїм продюсером, який був старший за неї на 26 років. Незважаючи на побоювання співачки, її фанати з захопленням сприйняли цю новину. Саме Рене вона присвятила свій третій англомовний альбом The Colour of My Love.

Весілля Селін Діон Фото: pinterest.com

Їх весілля відбулося в грудні 1994 року і транслювалася у прямому ефірі канадського телебачення. Це торжество стало одним з найбільш розкішних: вінчальну сукню прикрашав шлейф завдовжки 6 м, а на голові нареченої красувалася тіара, яка важила понад 3 кг.

В середині 1990-х років Селін Діон утвердилася як одна з найбільш продаваних співачок у світі. У 1997 році на екрани вийшов фільм Джеймса Кемерона "Титанік", саундтрек до якого під назвою My Heart Will Go On виконала співачка. Він вважається найбільш значущим хітом Селін Діон і одним з найбільш продаваних в історії, будучи на 14-му місці в списку найбільш успішних пісень за всю історію музики.

Незважаючи на всесвітню популярність, в кінці 1990-х Діон вирішує зробити паузу в кар'єрі і приділити більше уваги сім'ї. Справа в тому, що у її чоловіка діагностували онкологію - тоді операція і своєчасне лікування допомогли подолати хворобу. Більш того, пара вже багато років мріяла про спадкоємців, однак співачці ніяк не вдавалося завагітніти.

Селін Діон з чоловіком і первістком Фото: pinterest.com

Щоб здійснити свою мрію стати матір'ю, Селін перенесла кілька операцій. Їх перший син, Рене-Шарль Анжеліл, народився 25 січня 2001 року. А через 9 років Рене і Селін стали щасливими батьками двох хлопчиків-близнюків, зачатих за допомогою ЕКЗ.

Селін Діон з чоловіком і синами Фото: pinterest.com

В середині 2000-х вона повернулася на сцену і продовжила свій творчий шлях. У 2004 році після продажу більше 175 мільйонів альбомів по всьому світу вона отримала діамантову нагороду World Music Awards, ставши найбільш продаваною співачкою всіх часів.

Селін Діон Фото: pinterest.com

15 жовтня 2010 року Селін Діон також була призначена послом доброї волі ФАО ООН.

Селін Діон Фото: instagram.com

У січні 2016 року у віці 73 років у своєму будинку в Лас-Вегасі після тривалої боротьби з раком помер її чоловік. Селін Діон неодноразово заявляла, що він був першим і єдиним чоловіком в її житті, і що вона більше не зможе нікого полюбити.

Селін Діон з чоловіком Фото: pinterest.com

Незважаючи на втрату близької людини, співачка продовжувала випускати альбоми і гастролювати. Влітку 2017 року Селін провела концертний тур по Європі. Вона також побила рекорди в Сполученому Королівстві як найбільш касовий артист на всіх майданчиках Великобританії, де вона виступала.

Селін Діон Фото: instagram.com/celinedion

У 2019 співачка вирушила у світове турне Courage World Tour, яке перервалося через пандемію коронавірусу і має продовжитися у 2022 році.

Селін Діон Фото: instagram.com/celinedion

У свої 53 роки співачка чудово виглядає і продовжує стежити за своєю фігурою.

Селін Діон Фото: instagram.com/celinedion

У своєму Instagram Селін Діон ділиться особистими фото зі своїми дорослими синами: 11-річними близнюками Едді та Нельсоном, а також 20-річним Рене-Шарлем.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Celine Dion (@celinedion)

  • Раніше ми розповіли про те, як 52-річній Дженніфер Еністон вдається досі виглядати, як Рейчел із "Друзів".
  • Читайте також theLime, куди пропав епатажний артист російської естради Борис Моїсеєв.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм