RU  UA

Почитати

У Зімбабве вчитель без освіти успішно готує до іспитів учнів, використовуючи лише дешевий смартфон

Через брак коштів хлопець не зміг вивчитися

Мешканець Зімбабве на ім'я Максвелл Чімедза успішно готує учнів зі всієї країни до вступу у ВНЗ. При цьому у нього немає викладацької освіти, і він не володіє комп'ютером. Все, що у нього є - бюджетний смартфон зі скромними 32 гігабайтами пам'яті та встановлений WhatsApp.

Про "вчителя з месенджера" написало видання Rest of World. 27-річний зімбабвієць здобув популярність після того, як всі його 64 учні успішно склали іспити, поставивши його імпровізовану онлайн-школу в один ряд з дорогими курсами та репетиторами.

Фото: Rest of World

Максвелл мешкає у столичному передмісті Мбаре, в одному з найбідніших регіонів країни. Зіткнувшись з безробіттям у 2019 році, хлопець вирішив почати навчати дітей.

Він створив в додатку спеціальні "класи", додав навчальні матеріали, за допомогою яких став проводити пробні тести та перевіряти учнів. "За три місяці до іспитів я можу відточити знання учня так, що він отримає "Відмінно", - говорить вчитель без освіти.

Фото: Rest of World

За свою роботу Чімедза в місяць просить $10 за один предмет, в той час як кваліфіковані вчителі отримують $260. За інтернет Чімедза платить близько $40 за 25 гігабайт мобільних даних.

Сам Максвелл, якого прозвали Dr. Maxx, здав 14 іспитів у 2012 році, але не зміг вступити до університету через брак в сім'ї коштів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 марта 2024 года - 21 0лет со дня рождения Тараса Шевченко - подборка фактов из биографии поэта раскроет его с неожиданных сторон

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фильм Смак свободи выходит в прокат 7 марта - о чем лента, кто в ней сыграл и как комментируют премьеру авторы проекта - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 марта в прокат выходит Смак свободи - в интервью сценаристка Елена Моренцова-Шулик рассказала о новом украинском фильме