Лайм

Він не наш, на сьогоднішній день: Олег Винник відповів на питання про Крим

Співак також пояснив свою участь в російському проекті "Всім мир"

Український співак Олег Винник, який опинився в центрі скандалу через участь в російській акції "Усім мир", відповів на запитання, чий Крим.

У коментарі журналісту телеканалу СТБ, виконавець заявив, що "сьогодні взагалі говорити про це не потрібно, це нічого не дає".

"Коли ти кричиш: "Наш Крим!"... А він не наш, на сьогоднішній день. Ми маємо те, що маємо, це факт. І ми будемо всі кричати, що наш? Чому ж, ми нічого не вирішуємо", - заявив Винник.

"І якщо бути конкретно відвертим, то за Крим не помер жоден солдат, не загинув. Що дорого: Крим або Донбас? Або Україна? Чому ми ділимо, чому ми ставимо акценти на якісь речі. Я не вважаю, що Крим .. . забрали і він найдорожче іншого: життів, доль наших людей, українців, співвітчизників. Десятки тисяч людей загинули в цій незрозумілій війні, яка називається АТО. І в кінці кінців, кінця цього поки що немає", - підсумував співак.

Олег Винник також пояснив свою появу в російському проекті "Всім мир". За словами співака, він брав участь виключно у флешмобі до Міжнародного дня миру.

"Що стосується використання мого відео в кліпі, то я про це взагалі не знаю. Це не моя справа, я про це ні з ким не домовлявся. Моє ім'я, моя особистість використана без мого відома", - заявив співак.

Відзначимо, що після виходу кліпу музиканти записали звернення до Винника, в якому подякували йому за те, що він підтримав їх проект.

"Для нас було величезною радістю, що в наш складний час українська естрада, у Вашій особі, підтримала наш проект. Ми раді, що Ви поділяєте наші погляди, що Музика повинна бути поза політикою. Що тільки вона може об'єднувати народи", - написали тоді учасники російського гурту "Мир 519" в своєму Instagram.

Нагадаємо, ролик за участю Олега Винника опублікували в YouTube 26 вересня. На відео співак з'явився в компанії російських знаменитостей. Разом вони виконали пісню "про мир" і "неподільних братів", нібито приурочивши свою акцію до Міжнародного дня миру, яким ООН оголосила 21 вересня.

Серед учасників так званої мирної акції були артисти, які підтримують анексію Криму і співають в окупованих Луганську і Донецьку. А це Денис Клявер, екс-учасник гурту "Чай вдвоем" і співачка Зара.

У проекті "Всім мир" взяли участь не тільки російські артисти, які підтримали анексію Криму, а також політику президента Росії Володимира Путіна щодо України - співачка Валерія, журналіст Володимир Познер, продюсер Ігор Крутий.

27 вересня Олег Винник опинився в базі українського добровольчого центру "Миротворець", який фіксує злочини проти національної безпеки держави.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси